Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:17:21

Робота освітян 1 вересня має компенсуватися

27.08.2013   13:49Агенцiя

У зв’язку з тим, що у цьому році День знань припадає на неділю, у ЦК Профспілки працівників освіти і науки України повідомляють, що робота освітян у вихідний день може компенсуватися, за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі.

Про це йдеться у повідомленні освітньої профспілки, пов’язаним зі зверненнями профспілкових організацій щодо початку 2013/14 навчального року.

У ЦК Профспілки повідомляють, що статтею 71 Кодексу законів про працю України робота у вихідні дні заборонена. Залучення окремих працівників до роботи у ці дні допускається тільки з дозволу виборного органу первинної профспілкової організації підприємства, установи, організації і лише у виняткових випадках, що визначаються законодавством в частині другій цієї статті.

“Відповідно до ст. 72 Кодексу законів про працю України робота у вихідний день може компенсуватися, за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі. Оплата за роботу у вихідний день обчислюється за правилами статті 107 цього Кодексу”, – зазначили в ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

У свою чергу заступник міністра освіти Борис Жебровський під час відеоконференції присвяченій стану підготовки до 2013/2014 навчального року зазначив, що участь у святі за гроші неможлива.

“Останнім часом в ЗМІ з’являються негативні відгуки щодо проведення Дня знань 1 вересня. Йдеться про порушення трудового законодавства, зокрема, що свято Першого дзвоника випадає на вихідний день, і цей день повинний бути відповідно оплаченим. Але ж участі у святі за гроші не буває!”, – наголосив Борис Жебровський.

Як відомо, наказом МОН № 894 “Про підготовку до 2013/14 навчального року” передбачено урочисте проведення 1 вересня 2013 року Дня знань.


http://osvita.ua/school/36870/
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини