Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:25:48

Представники організацій інвалідів вчились реалізовувати свої права за допомогою Конвенції ООН

11.07.2013   08:38Агенцiя

Представники інвалідських організацій Чернігівщини підвищили рівень обізнаності про свої права і можливості на тренінгу «Просування Конвенції про права інвалідів через моніторинг та кампанії адвокасі», що відбувся 10 липня 2013 року в Навчально-методичному центрі профспілок Чернігівської області.

У привітальному слові  до учасників тренінгу Олександр  Підгорний, керівник Чернігівського Центру Прав Людини, закликав вивчати міжнародні та українські документи, які визначають права людей з обмеженими можливостями, знати свої права і використовувати ці знання для вирішення проблем в повсякденному житті. Ратифікуючи Конвенцію ООН про права інвалідів, держава Україна взяла зобов’язання вживати належних заходів для забезпечення інвалідам доступу нарівні з іншими до фізичного оточення, до транспорту, до інформації та зв'язку, зокрема, інформаційно-комунікаційних технологій і систем,  а також до інших об'єктів і послуг, відкритих або таких, що надаються населенню, як у  міських,  так і в сільських районах (п.1 ст.9 Конвенції).

В першій частині тренінгу Надія Лозбень, керівник організації  інвалідів «Логос», ознайомила присутніх з основними статтями Конвенції, прокоментувавши найбільш актуальні. Розповідь супроводжувалась показом слайдів з позитивними та негативними прикладами з життя людей з обмеженими можливостями в різних країнах, що спонукало учасників до обговорення реалій їх повсякдення.

В ході навчання з планування, організації та проведення адвокасі компаній Віктор Мозговий, керівник організації інвалідів «Конкордія», допоміг учасникам тренінгу сформулювати ряд нагальних проблем та навчив, як знаходити шляхи їх вирішення. Питання, що обговорювались, досить різноманітні: від сумнозвісних пандусів, більшість з яких не є придатними для використання інвалідами-візочниками, до можливих шляхів впровадження інклюзивної освіти дітей-аутистів.

Захід організовано громадською організацією «Чернігівський Центр Прав Людини» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Наталія Максименко
Чернігівський Центр Прав Людини

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.