Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 13:06:50

Вступна кампанія-2013 розпочалася

01.07.2013   14:18Агенцiя

В Україні 1 липня стартувала вступна кампанія 2013 року, що триватиме до 25 серпня, коли завершиться формування списків абітурієнтів, зарахованих на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб.

Правила вступу з минулого року не особливо змінилися: абітурієнт може подати документи у п’ять навчальних закладів на три спеціальності у кожному.

Подавати документи можна також, використовуючи електронну систему вступу. Для цього потрібно зареєструватися в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Чиновники обіцяють, що збоїв у її роботі не буде, оскільки напередодні вступної кампанії у цьому році її суттєво вдосконалили.

Останній тест зі світової літератури відбувся 27 червня, а згідно з планом роботи, оголошеним Українським центром оцінювання якості освіти, результати тестів основної сесії, за результатами яких і будуть брати участь у конкурсі під час вступної кампанії абітурієнти, оголосять до 7 липня.

Додаткова сесія зовнішнього незалежного тестування запланована з 4 по 11 липня. Розміщення запрошень-перепусток на офіційному сайті УЦОЯО вже почалося. Перші рейтингові списки вступників, із зазначенням рекомендованих до зарахування, будуть оприлюднені 1 серпня.

Зарахування абітурієнтів на денну форму навчання за державним замовленням відбудеться 11 серпня, за контрактом – не пізніше 25 серпня.

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.