Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:06:36

Сьогодні стартувало ЗНО – 2013

03.06.2013   16:12

3 червня розпочинається цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) бажаючих вступати до вищих навчальних закладів. Сьогодні абітурієнти тестуватимуться з хімії.

На проходження ЗНО – 2013 зареєструвалось 322,5 тис. абітурієнтів по всій Україні. Кількість випускників загальноосвітніх навчальних закладів країни у нинішньому році, за даними Міністерства освіти і науки України, складає біля 279 тис. учнів.

Основна сесія ЗНО триватиме до 27 червня. Учні, які з поважних причин не зможуть взяти участь у цій сесії, матимуть змогу скласти тестування під час додаткової сесії – з 4 до 11 липня.

Цього року випускники мали змогу обирати з 11 навчальних предметів, але не більше 4 предметів відповідно до майбутніх напрямків навчання.

Загальна кількість абітурієнтів, які виявили бажання складати тести однією з мов національних меншин, становить по всій країні близько п’ятої частини від числа зареєстрованих. Водночас, 98% абітурієнтів складатимуть базовий тест з української мови та літератури, на другому місці по кількості бажаючих скласти тести – математика, на третьому – історія України.

Наступні після хімії тести за графіком ЗНО – 2013 проходитимуть:

5-6 червня – з української мови та літератури,

8 червня – з іноземної мови,

10 червня – з російської мови,

12-13 – з математики,

15 червня – з географії,

17 – із всесвітньої історії,

19-20 – з історії України,

22 – з фізики,

25 червня – з біології,

27 червня – із всесвітньої історії.

Одним з головних акцентів процесу тестування у 2013 році стане посилення боротьби зі списуванням. Для цього, окрім збільшення кількості металошукачів та проведення інших попереджувальних заходів, планується розвивати минулорічний досвід впровадження “технологічних перерв” для перевірок абітурієнтів на наявність технічних засобів.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти під час складання тестів учасникам ЗНО забороняється використовувати будь-які допоміжні матеріали, окрім тих, що містяться у тестових зошитах, а також мати при собі калькулятори, засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друковані чи рукописні матеріали.

Контроль за забезпеченням об’єктивності, відкритості та прозорості проведення ЗНО здійснюватимуть громадські спостерігачі.

До 7 липня будуть оголошені результати основної сесії ЗНО, а результати додаткової сесії стануть відомі до 16 липня. Результати тестування абітурієнти використовуватимуть під час вступної кампанії. Наступного дня, 17 липня, Український центр оцінювання якості освіти почне розглядати апеляції на результати тестування.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини