Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:48:13

Нагальні питання традиційно вирішуються на семінарах

17.04.2013   11:22Агенцiя

Днями у приміщенні ДПІ у м. Чернігові ДПС відбувся черговий семінар для СГД юридичних та фізичних осіб, присвячений роз’ясненню положень Податкового кодексу України (з урахуванням внесених змін) з податку на доходи фізичних осіб, податку на додану вартість та податку на прибуток підприємств, місцеві податки і збори, подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку.

Відкриваючи захід заступник  начальника ДПІ у м. Чернігові  Лариса Сич наголосила на тому, що усі зусилля податківців спрямовано на підвищення якості обслуговування платників податків та переходу податкової від фіскального органу до сервісної служби.

Слухачів ознайомили зі змінами внесеними у декларацію з ПДВ, збору за користування водою, екологічного податку.

Податківці постійно вдосконалюють свою роботу, створюючи  сприятливі умови громадянам, які  виконують свій конституційний обов’язок  перед державою та суспільством. Не став виключенням і 2013 рік, оскільки Податковим кодексом України передбачено, що громадяни, які у 2012 році отримували неоподатковані доходи, повинні завітати до податкових органів та задекларувати їх.

Також було висвітлення  питання щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Начальника управління інформатизації та обліку платників податків наголосив на тому, що електронне звітування  - це вимога сучасності. При ДПІ у м. Чернігові працює Центр сертифікації електронних ключів, видача яких безкоштовна.
Окремо було надано роз’яснення щодо порядку заповнення податкових накладних та реєстрації їх в Єдиному реєстрі податкових накладних, реєстрації юридичних осіб платниками податку на додану вартість.

Завершальна частина  семінару відбулася у форматі конкретних запитань і відповідей та активної дискусії з учасниками семінару.

Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові ДПС

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини