Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:12:50

Учні та вчителі школи №17 м.Чернігова тренувалися виживати у надзвичайних умовах

11.04.2013   10:36Агенцiя

8 квітня для керівного складу навчальних закладів нашого міста на базі ЗНЗ №17 було проведено показовий День цивільного захисту.

Комплексне об’єктове тренування було як підсумкове заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок з безпеки життєдіяльності, отриманих учнями упродовж року.

Розпочався день засіданням штабу  ЦЗ під керівництвом начальника ЦЗ Коломійцевої Вікторії Петрівни.

Потім на лінійці до присутніх було доведено мету та завдання Дня ЦЗ, а також План проведення.

Вчителі та учні школи представили  гостям виховні заняття з цивільного захисту. В рамках цих заходів з учнями провели бесіди представники НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області, представники Управління ДСНС України в області, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Виступи були цікавими та зворушливими і дуже сподобалися дітям.

Згідно Плану розпочався наступний етап заходу – комплексне об'єктове тренування. Було проведено оповіщення учасників навчально-виховного процесу. Учні школи під керівництвом учителів організовано, без паніки, згідно із планом евакуації покинули приміщення школи. Ланка зв'язку та оповіщення продублювала отриману інформацію про небезпеку, ланка охорони громадського порядку не допустила скупчення учнів на сходових маршах та на виході їх із приміщення. Санітарний пост був готовий надати допомогу потерпілим. Командир ланки зв’язку вчасно оповістила відповідні служби міста про небезпеку у школі. Була готова до дій і ланка пожежогасіння.

Після евакуації вчителі доповіли начальнику штабу ЦЗ про те що всі учні виведені з приміщення школи. Начальник ЦЗ довела до присутніх, що на території школи виявлено небезпечний предмет. Далі кінологічна служба МВС, яка прибула на місце події обстежила територію навчального закладу, треновані собаки знайшли «вибухівку» та позначили місце знахідки.

Далі співробітники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Чернігівської області вивезли небезпечний предмет з території школи для подальшого знешкодження. Кінологи показали дітям як їхні собаки чітко вміють виконувати різні команди, потім на території школи розгорнули своє спорядження піротехніки та змістовно пояснили дітям для яких конкретно завдань воно використовується.

Також в цей день в школі відбулась виставка малюнків «Життя в безпеці – безпека в житті», «Веселі старти», різні змагання та вікторини присвячені цивільному захисту та безпеці життєдіяльності.

Показовий день ЦО був проведений на достатньому організаційно-методичному  рівні. Успіх його великою мірою залежав від його завчасної підготовки, чіткого керівництва, підбору заходів та правильного визначення складу учасників.

Олексій Моргун
викладач НМЦ ЦЗ та БЖД
Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.