Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 08:40:14

Формування громадянської позиції школярів Чернігівщини: чи місія здійсненна?

29.03.2013   11:19Агенцiя

Відповідь на це питання шукали менеджери Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень разом із представниками засобів масової інформації 28 березня 2013 р. в стінах Експертного клубу «Чиста політика».

Прес-конференція «Формування громадянської позиції школярів Чернігівщини: чи місія здійсненна?» відбулася у рамках проекту «Майбутні вчителі на шляху формування правової освіти та громадянської позиції учнівської молоді» за підтримки Відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради.

Менеджер проекту  Ольга Різенко зазначила, що залучення студентів до тренінгового курсу щодо формування громадянської позиції учнівської молоді та навиків, пов’язаних із участю у суспільному житті, є пріоритетним завданням цього проекту. «Говорять, є дві групи експертів: експерти за знаннями та експерти за досвідом. Ми не маємо на меті навчати студентів і, у свою чергу, готові навчатися у них. Ми хочемо поділитися почутим та побаченим наочно в країнах Європи, а також зробити це інтерактивно та максимально корисно для обох сторін», - зауважила Ольга Різенко.

Максим Корявець, менеджер проектів Поліського фонду, зупинився на основних аспектах тренінгу, а також поділився досвідом, набутим у результаті участі в проекті «Ми громадяни. Ми європейці. Формування громадянської позиції молоді України». Останній реалізовувався Центром європейської співпраці (Польща) та передбачав навчальні візити вчителів та представників неурядових організацій до Польщі з метою перейняття досвіду у розрізі впровадження громадянської освіти.

У свою чергу, Валерій Семенець, представник Відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради, висловив сподівання, що зазначена ініціатива знайде підтримку та зацікавленість серед студентської молоді.

Окремо подяку учасники заходу висловили активістам студентського самоврядування Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка, а також сподівання на подальшу співпрацю у розрізі організаційної та інформаційної підтримки. 

Дискусійний клуб "Експертна думка"

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини