Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:49:01

Клуби для дітей - поряд із домом!

26.02.2013   12:37Агенцiя

«Юність», «Чайка», «Фортуна», «Берегиня», «Зодіак» - ці та багато інших клубів для дітей та підлітків працюють у Чернігові під девізом «Ми - поруч! Ми - за крок від дому!»

Клуби для дітей - поряд із домом!

Клуби для дітей - поряд із домом!

Тут трудяться досвідчені педагоги-організатори, керівники гуртків, які ведуть різноманітні заняття.

Всі ці клуби (а в Чернігові їх 20) об'єднує комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання», яке очолює В'ячеслав Давидов. Напрямки роботи клубів різні і цікаві: туристична робота, краєзнавство, декоративно-прикладне мистецтво, спортивний напрям і інші.

Клуб «Камертон», який знаходиться в мікрорайоні «Льотного училища», і куди ми заглянули «на вогник», став постійним місцем зустрічі гайдів (це громадська організація для дівчаток, на зразок скаутів). Крім того, в клубі активно вивчають англійську мову, проходять різноманітні розвиваючі та пізнавальні заходи. Наприклад, до Дня закоханих пройшла вікторина англійською мовою, присвячена історії цього свята. Про це нам розповіла педагог-організатор клубу «Камертон» Марина Ковтун.

- Наш клуб знаходиться в спальному районі, де немає танцювальних гуртків, спортивних секцій, музичних шкіл, тому в позаурочний час діти із задоволенням приходять до нас на заняття, - розповіла нашим читачам Марина Ігорівна. - Я допомагаю дітям у вивченні англійської мови. Поруч з нами розташоване клуб «Джерельце», де більше уваги приділяють пішохідного туризму. Батьки дуже задоволені, що після уроків їхні діти перебувають під доглядом, що вони розвиваються і дізнаються щось нове, беруть участь у конкурсах, виставках, квестах.

За словами Марини Ковтун, життя в «Центрі по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання» кипить. Наприклад, на початку лютого в Міському парку культури та відпочинку відбулися «Зимові олімпійські забави» - спортивні змагання, під час яких чернігівські діти могли і побігати, і пострибати, і поспілкуватися з відомою біатлоністской Ніною Лемеш. До Дня закоханих в Центрі провели традиційний конкурс «Містер і міс Че», в якому брали участь представники всіх клубів Чернігова.

В даний час вихованці та їх педагоги приступили до підготовки щорічного конкурсу КВК серед клубних команд Центру. Цей конкурс отримав назву «Веселий пінгвін». Слід зазначити, що і під час канікул двері клубів за місцем проживання відкриті для всіх бажаючих. Тому в багатьох батьків перестане "боліти голова", чим зайняти дитину. У літній період будуть проводитись ігротеки, майстер-класи, екскурсії, в проведенні яких педагогам-організаторам допоможуть волонтери та студенти-практиканти.

Один з важливих напрямків в роботі Центру - залучення дітей з особливими потребами до активної участі в житті клубів. Так, в період новорічних свят в клубах за місцем проживання пройшов ряд заходів, учасниками яких були вихованці клубів та діти-інваліди. Цей досвід згуртував дітей та показав, що така співпраця - корисно, актуальний і перспективний. А це означає, що Центр і надалі має намір продовжувати спільну роботу з організаціями, які займаються адаптацією дітей з обмеженими можливостями.

Про те, де працює найближчий до вас клуб для дітей і підлітків, які гуртки в ньому діють, можна дізнатися за тел.: 5-34-31. Або ж шукайте інформацію на інтернет-сторінці Центру по роботі з дітьми та молоддю за адресою www.dozvillya.edukit.cn.ua

Вікторія Кудіна

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.