Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:16:06

Міліціонери й школярі обговорили юридичну відповідальність

06.02.2013   08:41

Злочин легше попередити, ніж потім займатися соціальною реабілітацією неповнолітнього злочинця. Зважаючи на це, міліція постійно займається профілактично-роз’яснювальною роботою серед школярів.

Головна задача зустрічей правоохоронців з учнівською молоддю – переконати юних українців у тому, що бути законослухняним громадянином – значить відкрити для себе масу перспектив у житті – кар’єру, успішність, упевненість у завтрашньому дні.

За ініціативи працівників відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернігівській області в Чернігівській школі №13 була проведена виховна година на тему “Юридична відповідальність”. Захід відбувся за спільної ініціативи адміністрації школи та правоохоронців, в ньому також взяли участь працівники УДАІ УМВС в області.

Попереджувати підліткову злочинність можна різними способами, але найкращий – все-таки поінформованість та всебічна обізнаність школярів у нормативних положеннях адміністративного й кримінального законодавства. Виховна година проходила у декілька етапів – питання на швидкість, юридичні ситуації, юридична консультація та юридичний рахунок.

Журі, до якого окрім міліціонерів входив учитель історії та правознавства, об’єктивно оцінювало знання учнів. Спочатку для розминки учні бігло повторили основні терміни та положення курсу правознавства, а потім завдання поступово ускладнювалися, що активізувало активність учнів. Під час розв’язання юридичних задач підлітки навчилися не бездумно відтворювати завчену інформацію, а застосовувати їх до конкретних життєвих ситуацій. Педагоги відзначили неабияку пізнавальну цінність подібних заходів для формування юридичної культури підлітків.

Авторитетне журі визначило команду-переможницю, яка показала найкращі знання й давала найповніші відповіді та продемонструвала вміння застосовувати знання на практиці.

Самі учні погоджуються, що через наочні приклади та моделювання ситуацій багато яких тем з курсу правознавства набагато краще засвоюються і одночасно переконують в необхідності бути законослухняним громадянином.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини