Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:56:54

Вчителів змушують купувати дорогі страховки а-ля МММ

05.02.2013   15:48Агенцiя

У чернігівській школі директор примусила усіх вчителів вкладати гроші у страхову компанію, яка по суті дуже нагадує фінансову піраміду.

Як йдеться у сюжеті "Грошей", школа працювала спокійно до того часу, поки директор не стала членом цієї страхової компанії.

Одна з вчительок скаржиться, що директор змушує підписувати угоди зі страховою компанією. А хто не хоче себе убезпечити, тому – палки в колеса: "Я одна з адміністрації школи, хто не підписалася до цієї страхової компанії. На мене відразу пішов тиск", - каже Тамара Іванівна.

Для вчительки страхова сума непідйомна - п'ять тисяч на рік. І сплачувати треба протягом двадцяти років! Навіщо педагогам, які ледь зводять кінці з кінцями, платити такі суми, у Тамари Іванівни своє пояснення: "Від кожного підписаного директор має потім певний процент. Для неї це заробіток", - каже вчителька.

Олена - вчитель початкових класів. Говорить, що теж відмовилась страхувати себе і своїх близьких. Вона мала стати завідувачем молодших класів, але посаду довірили іншій. Каже, що не хоче пов'язувати це з відмовою підписатися.

Проте поза камерою вчителі жаліються, що знайти роботу важко. Доводиться йти на будь-які умови: "Ось влаштовується людина на педагога. Йому й кажуть – підпишись на п'ять тисяч. Нема грошей – йди назад. А хтось платить – людину беруть. І що тут скажеш? Нічого не докажеш!" – пояснюють вчителі.

Про те, що у школі розповсюджене страхування, чули навіть батьки. Директор не заперечує, що пропонує всім страхуватися. Але підписуватися чи ні – справа добровільна: "Я собі купила програму і людям розказувала, тому що я вважаю це необхідним . Нікого не змушую підписуватися", - каже Наталя Якимівна.

Перевірити, що ж це за страхова компанія, журналісти йдуть до її представника у Чернігові. Представляються педагогами. Виявляється, у цій компанії дуже легко заробляти – треба купити страховку собі і загітувати якомога більше інших:

"5 тисяч у рік 20 людей заплатили – сто тисяч собі назбирали. Що стосується заробітку… Ми – продавці ідеї. Тут специфічна торгівля. Ми доносимо до людей необхідність продукту", - пояснюють у компанії та відразу ж пропонують поїхати на семінар. Там навчать впарювати послуги. Введення в курс справи чимось нагадує зомбування.

Жінка багатозначно водить пальцем по паперу: "П'ятнадцять тисяч гривень на місяць! І це лише початок! Фірма належить древній династії австрійських королів!"

У місцевій прокуратурі кажуть, що розслідування вже провели, але порушень не виявили. Усі вчителі сказали, що страхувалися добровільно.

"Зважаючи на актуальність піднятого питання, прокуратурою міста буде проведена додаткова перевірка  та надана правова оцінка", - резюмував на камеру прокурор, обіцяючи навести лад у "шкільному тераріумі".


http://tsn.ua/ukrayina/vchiteliv-zmushuyut-kupuvati-dorogi-strahovki-a-lya-mmm-280707.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини