Кулінарні батли: підлітки Чернігівщини взяли участь у профорієнтаційному конкурсі від Євгена Клопотенка
Мета “Кулінарних батлів” — привернути увагу школярів до професійної освіти, познайомити з кулінарними професіями, а також — розповісти про можливості профтехів. Конкурс реалізується Громадською організацією Cult Food за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що впроваджується в Україні консорціумом у складі ГО “DOCCU” та PHZH за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.
Конкурс відбувся у Чернігівському центрі професійно-технічної освіти. У змаганнях взяли участь 48 школярів із міста та області. Аби долучитися до проєкту, підлітки готували свої улюблені страви та публікували в соціальних мережах під хештегом #кулінарнийбатл. Ініціатори проєкту відібрали найкращих претендентів для участі в офлайн конкурсі.
Впродовж двох днів команди школярів під менторством студентів коледжу брали участь у тематичних майстер-класах за професіями "Кухар", "Кондитер", "Офіціант" та "Бармен". Крім того, організатори підготували для учасників чотири тематичні завдання, в межах яких вони:
- готували та декорувати десерти
- готували канапки та брускети за власним рецептом
- створювали рецепт овочево-фруктового смузі
- сервірували фуршетний стіл.
Саме такий формат відкритих майстер-класів не лише розкриває школярам закулісся певної професії, а й дає змогу спілкуватися з однолітками, які вже здобувають профтехосвіту.
“Одним із напрямів, над яким працює Проєкт DECIDE, є пілотування системи кар'єрного супроводу дітей та підлітків у виборі майбутньої професії. Для цього підтримуємо багато активностей, зокрема такі як Кулінарний батл. Хочемо, щоб підлітки якомога ширше відкривали для себе світ професій і будували успішну кар'єру вдома, в Україні”, — зазначає менеджерка Швейцарсько-українського проєкту DECIDE Валентина Полторак.
“Важливо, що школярі можуть протестувати професії кухаря, кондитера, бармена перед тим, як обирати свій шлях. Я у своєму дитинстві про таке й мріяти не міг. До всього, менторили підлітків — учні профтехів. Це чудова можливість отримати досвід і практичні знання від тих, хто вже здобуває професії. Певен, після такого тест-драйву учнів у профтехах побільшає”, — коментує Євген Клопотенко.
Конкурс “Кулінарний батл” також відбувся у Львівській, Івано-Франківській, Полтавській, Київській та Одеській областях.
Останні новини Чернігівщини
«Армія відновлення»: Чернігівщина у четвірці лідерів серед регіонів України 14:21
Торік на Чернігівщині обласною службою зайнятості видано 14,4 тис. направлень на суспільно корисні роботи. І за цим показником наша область у четвірці лідерів серед регіонів України.
На Чернігівщині внаслідок російської атаки по прикордонній Семенівці поранено жінку: поліція фіксує наслідки 09:50
Вчора ввечері, 9 січня, росіяни поцілили ударними безпілотниками по місту Семенівка Новгород-Сіверського району.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:48
Протягом минулої доби зареєстровано 12 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 9 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 4 особи постраждали.
Боулінг, подарунки і солодощі: військові та волонтери організували справжнє свято для дітей загиблих героїв 09:37
Діти українських захисників, що віддали найдорожче - своє життя за свободу та незалежність нашої держави, зібралися на особливу подію, сповнену радості і тепла.
Чернігів демонструє успішний приклад модернізації громадського транспорту навіть у складних умовах 09:24
Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку Чернігівської міської ради представило ключові досягнення у сфері громадських перевезень, що стали можливими завдяки впровадженню сучасної моделі PSO (Public Service Obligation).