Кулінарні батли: підлітки Чернігівщини взяли участь у профорієнтаційному конкурсі від Євгена Клопотенка
Мета “Кулінарних батлів” — привернути увагу школярів до професійної освіти, познайомити з кулінарними професіями, а також — розповісти про можливості профтехів. Конкурс реалізується Громадською організацією Cult Food за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що впроваджується в Україні консорціумом у складі ГО “DOCCU” та PHZH за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.
Конкурс відбувся у Чернігівському центрі професійно-технічної освіти. У змаганнях взяли участь 48 школярів із міста та області. Аби долучитися до проєкту, підлітки готували свої улюблені страви та публікували в соціальних мережах під хештегом #кулінарнийбатл. Ініціатори проєкту відібрали найкращих претендентів для участі в офлайн конкурсі.
Впродовж двох днів команди школярів під менторством студентів коледжу брали участь у тематичних майстер-класах за професіями "Кухар", "Кондитер", "Офіціант" та "Бармен". Крім того, організатори підготували для учасників чотири тематичні завдання, в межах яких вони:
- готували та декорувати десерти
- готували канапки та брускети за власним рецептом
- створювали рецепт овочево-фруктового смузі
- сервірували фуршетний стіл.
Саме такий формат відкритих майстер-класів не лише розкриває школярам закулісся певної професії, а й дає змогу спілкуватися з однолітками, які вже здобувають профтехосвіту.
“Одним із напрямів, над яким працює Проєкт DECIDE, є пілотування системи кар'єрного супроводу дітей та підлітків у виборі майбутньої професії. Для цього підтримуємо багато активностей, зокрема такі як Кулінарний батл. Хочемо, щоб підлітки якомога ширше відкривали для себе світ професій і будували успішну кар'єру вдома, в Україні”, — зазначає менеджерка Швейцарсько-українського проєкту DECIDE Валентина Полторак.
“Важливо, що школярі можуть протестувати професії кухаря, кондитера, бармена перед тим, як обирати свій шлях. Я у своєму дитинстві про таке й мріяти не міг. До всього, менторили підлітків — учні профтехів. Це чудова можливість отримати досвід і практичні знання від тих, хто вже здобуває професії. Певен, після такого тест-драйву учнів у профтехах побільшає”, — коментує Євген Клопотенко.
Конкурс “Кулінарний батл” також відбувся у Львівській, Івано-Франківській, Полтавській, Київській та Одеській областях.




Останні новини Чернігівщини
На Чернігівщині зареєстрували індустріальний парк «Носівські господарства» 10:13
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про включення індустріального парку «НОСІВСЬКІ ГОСПОДАРСТВА» до Реєстру індустріальних (промислових) парків. Парк створено строком на 30 років на території міста Носівка Ніжинського району. Ініціатором виступає Носівська міська рада.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:11
Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 1 пожежу. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.
12 грудня: цей день в Україні і світі 10:05
День 1388 Російська агресія - Day 1388 Russian aggression
На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів 11:43
У листопаді на території області проведено комплекс робіт з видалення безхазяйних та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). За результатами заходів утилізовано понад 20 тонн отруйних речовин.