Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 06:57:12

Про кредитування прикордонного бізнесу – у діалозі Чернігівської ОВА з ПриватБанком

21.02.2024   10:02Агенцiя

В умовах війни підприємцям, чиї виробничі потужності розташовані на території можливих бойових дій, нелегко отримати доступ до банківських кредитів.

 Це питання порушив минулого тижня на Раді територіальних громад області голова Корюківської громади Ратан Ахмедов. Сьогодні ж з цього приводу в ОВА відбулася зустріч з представниками АТ КБ «ПриватБанк», чиї відділення найбільш представлені в регіоні.

    «Питання актуальне, враховуючи те, що бізнес достатньо постраждав під час повномасштабного вторгнення. На жаль, прикордоння продовжує потерпати від щоденних обстрілів. Також ускладнює ведення підприємницької діяльності замінованість території та певні оборонні дії з боку наших військових. Тому зараз маємо підтримати наш малий та середній бізнес, якому, порівняно з великим, треба докласти більше зусиль, щоб вижити», – зауважив перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем.

На консолідації зусиль щодо підтримки бізнесу у прикордонні наголосив і Ратан Ахмедов, взявши участь у нараді онлайн.

Зі свого боку, представники ПриватБанку запевнили, що готові співпрацювати задля покращення ситуації, що склалася. Так, згідно з кредитною політикою, дійсно враховується «колір» зони, тобто можливість ведення бойових дій (банк визначає це червоною зоною, де кредитування не здійснюється). Не слід забувати і про фінансові показники підприємства, що напряму впливають на видачу кредиту.

Крім того, заявників від малого та середнього бізнесу можуть розглядати в індивідуальному порядку через кредитний комітет, де будуть враховані всі наявні ризики.

Також у ПриватБанку готові розглядати кредитування в окремих населених пунктах громад, визначених Мінреінтеграції такими, де можливі бойові дії. Тут враховуватиметься безпекова складова.

До слова, найнижчою на ринку сьогодні залишається процентна ставка за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Практично всі позичальники обирають саме цю програму, завдяки якій можна і поповнити оборотні кошти, і оновити основні засоби. Активно користуються нею і підприємці Чернігівщини: з початку дії програми укладено 2422 кредитних договори на понад 8,4 млрд грн.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини