Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 04:40:04

У січні-серпні 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 7,1 млрд гривень податків та зборів

19.09.2023   12:32Агенцiя

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2023 року надійшло 7,1 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 35 відс. більше за факт надходжень восьми місяців попереднього року (+1,8 млрд грн).


 Майже 1,1 млрд грн із загальної суми спрямовано у бюджет Чернігівської області, решту ж коштів отримали бюджети територіальних громад.
Найбільшу частку у загальній сумі (майже 75 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 5,3 млрд гривень. Порівняно з минулорічним фактом сума податку збільшилась на 1,4 млрд гривень або на 36 відсотків, зростання спостерігається по всіх напрямках оподаткування доходів (із доходів у вигляді зарплати, з грошового забезпечення військовослужбовців, від оренди майна та паїв, за результатами декларування тощо).
Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 582 млн грн (8 відс. доходів місцевих бюджетів), що на 21 відс. більше за минулорічний факт. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло майже 740 млн грн (10 відсотків загальної суми надходжень до місцевих бюджетів), або на 33 відс. більше ніж у минулому році.
Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 7 відс.: податку на прибуток сплачено 73 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 112 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції – 205 млн грн, екологічного податку – 14 млн гривень.  
Майже половину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечено платниками, що відносяться до сфери оборони, державного управління, освіти та охорони здоров’я (46,7 відс. загальної суми або 3,3 млрд грн). Також значні суми сплатили сільськогосподарські (13,8 відс. або 979 млн грн) та промислові підприємства (11,7 відс. або 831 млн грн). Від громадян надійшло 737 млн грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи (10,4 відс. загальної суми).
Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 445 млн грн (6,3 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 215 млн грн (3,0 відс.), лісового господарства – 115 млн грн (1,6 відс.), будівництва – на 60 млн грн (0,9 відс.).

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини