Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 22:01:21

Іванівська громада та ГО "Жіночий формат" уклали меморандум про співпрацю

14.09.2023   15:07Агенцiя

Підвищити поінформованість та допомогти постраждалим мешканцям Іванівської громади реалізувати право на відновлення житла – таку мету перед собою ставлять представники ГО "Жіночий формат".

Процес відновлення житла у Іванівській громаді триває. Але в процесі оформлення документів на отримання компенсації у людей виникає чимало питань щодо внесення заяв у "Дію", відкриття картки для перерахунку грошей, тощо. Суттєвою перепоною для реєстрації є відсутність смартфонів та навичок користування ними.

Чернігівська область стала однією з восьми регіонів, де реалізовується проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб», створений ГО «Київський міський осередок ВГО «Громадянська мережа ОПОРА». Партнером проєкту в регіоні стала ГО "Жіночий формат".

Днями керівниця ГО "Жіночий формат" Антоніна Федорченко та голова Іванівської сільської ради Олена Швидка уклали меморандум про співпрацю. Основна мета - об'єднати зусилля, щоб допомогти забезпечити права на житло постраждалих, які втратили житло, на деокупованих та бомбованих територіях.

- Для нашої громади така співпраця важлива, бо треба максимально швидко допомоги людям відновити житло. Якщо говорити про пошкоджене житло, то ми одні з перших почали відшкодовувати, шукати шляхи відновлення. А коли оселя повністю зруйнована, то виникає багато юридичних питань, які потребують відповідей і роз’яснень, - зазначила Олена Швидка.

За словами Антоніни Федорченко, реалізація проєкту передбачає проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед постраждалого населення, надання консультацій та збір проблемних питань, які потребують юридичною експертизи.

- Вже зараз маємо підбірку питань щодо внесення даних в Дію. Наприклад, якщо людина є власником двох половин будинку: частина її, частина – спадок від батьків.  Але "Дія" "не розуміє" цих частин і вимагає дозволу співвласника. Ще важливим питанням є роз'яснення щодо використання коштів є-Відновлення, які є цільовими і важливо аби люди розуміли на що конкретно вони їх можуть витратити, - сказала вона.

Проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб» створено Громадською організацією «Київський міський осередок Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Посольства Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Зміст пресрелізу не обов’язково відображає погляди Посольства Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини