Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 09:12:36

У Чернігові обмежать фінансування не першочергових видатків в умовах воєнного стану

25.07.2023   11:18Агенцiя

Про це повідомив виконуючий обов'язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако під час загальноміської наради 25 липня. Відповідне доручення вже отримало фінансове управління міської ради і почало працювати над переглядом видатків в межах головного кошторису міста.

— Після вражаючих скандалів щодо витрат із держбюджету на придбання барабанів та десятки мільйонів на виготовлення сценаріїв до серіалів "Незабудка", "Тамада", "Інгулець" та інші, крайнім намагаються знову зробити місцеве самоврядування. Це — несправедливо. Ми точно в цій історії не невістка.

Але. Впевнений, що місцеве самоврядування має продовжувати демонструвати лідерство, в плані раціональності витрат бюджетів та допомоги ЗСУ. Тому я дав доручення фінуправлінню провести аудит видатків по окремим розпорядникам та комунальним підприємствам на II півріччя та надати мені відповідний аналіз. Після цього будуть внесені зміни до бюджету та з необов‘язкових, для військового часу, статей кошти будуть перенаправлені на більш актуальні, — повідомив Олександр Ломако.

Вже є перші результати роботи в цьому напрямку — зупинені окремі тендери, зокрема, вартістю 15 млн грн — придбання тротуарної плитки для виконання ремонтів, йшлося під час наради.

— Цей напрямок ми перенесемо на час після Перемоги. По тим статтям, де будуть сумніви — будемо проводити публічні консультації та слухати думки людей, — зазначив в.о. міського голови.

З бюджету Чернігівської міської територіальної громади на підтримку ЗСУ вже виділено 158,5 млн грн. Кошти спрямовані на програми підтримки військових частин, підвищення обороноздатності міста, допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам. До кінця року ця цифра продовжуватиме збільшуватися.

— Попри те, що у нас ще є дуже суттєві витрати на відновлення Чернігова, який зазнав одних із найбільших руйнувань. Якщо додати до цього витрати на функціонування міста — це і є весь бюджет Чернігова. Ніяких інших витрат ми не несемо. Але деякі статті підкоригуємо, щоб, повторюся, демонструвати лідерство та показувати приклад, в тому числі, деяким органам державної влади, — говорить Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION