Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 15:15:42

Як написати проєкт за європейськими стандартами, отримати високу експертну оцінку та гроші на його реалізацію?

08.07.2023   09:49Агенцiя

Про це був практичний семінар «Управління проєктним циклом: від ідеї до звітності». Протягом двох днів, 6 та 7 липня, голови громад Чернігівської області, їх заступники та секретарі рад навчалися на прикладах справжніх проєктів, разом з експертами розбирали помилки.

Громади області й раніше писали та реалізовували успішні проєкти, зазначив Володимир Бойко, директор Чернігівського регіонального центру підвищення кваліфікації. Він говорить, зараз громади мають можливість отримувати значну фінансову допомогу від партнерів: Європейського Союзу, Америки, Канади, Австралії, Японії. Але ці країни працюють за певними демократичними правилами та алгоритмами.

«Є дитячий садочок, школа, університет. Ми зараз в школі. Ми ще вчимося писати проєкти. Нам потрібні вміння адмініструвати кошти, ставити собі реалістичні завдання і їх досягати, робити це системно, відповідно до програм та стратегій. Якщо ми хочемо стати частиною цього успішного світу, маємо опанувати ті методики, які там застосовуються. Проєктний менеджмент – це методика», - каже Володимир Бойко.

Європейські стандарти дуже високі, підкреслює спікер семінару Олександр Софій, експерт ГО «Європейський діалог». Він каже, що в повоєнний час очікуються великі потоки грошей, які західні країни будуть готові вкладати у розбудову України. Але ці гроші не прийдуть просто так, вони заходитимуть через проєкти.

«Є, наприклад, така штука, як логічна матриця. Вона відразу людей заганяє в шок. Бо не зрозуміло для чого ця матриця є і що з нею робити. А це складова форми. Навіть ті розділи, які відомі: мета, завдання, опис діяльності звучать трохи по-іншому там. Ми підходимо до цього зі своїми стереотипами. А потім ці проєкти читають експерти і низько оцінюють. У людини може бути хороша ідея, але вона її не може викласти в зрозумілій для експерта формі і відповідно отримує відмову. Це велика праця насправді», - роз’яснює Олександр Софій

Семінар відбувся в рамках проєкту «Підтримка здатності територіальних громад Чернігівської області до роботи за умов війни» за підтримки фонду Ганнса Зайделя та в партнерстві з Чернігівським регіональним відділенням Асоціація міст України та Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

Об’єкт цивільного захисту буде зареєстрований за Семенівською міською радою – задоволено позов прокурора

Об’єкт цивільного захисту буде зареєстрований за Семенівською міською радою – задоволено позов прокурора 14:54

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду задоволено адміністративний позов Новгород-Сіверської окружної прокуратури та зобов’язано Семенівську міську раду оформити право комунальної власності на захисну споруду цивільного захисту – протирадіаційне укриття, розташоване у селі Тимоновичі Новгород-Сіверського району.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини