Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 19:43:02

Працевлаштовано понад 2 тис. безробітних

15.06.2023   10:44Агенцiя

У січні-травні поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 11,5 тис. безробітних громадян, кожного 3-го з яких охоплено активними програмами сприяння зайнятості.

Зокрема, 2,1тис. осіб знайшли роботу, ще 2,4 тис. - залучено до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру. Крім того, близько сотні безробітних скеровано на професійне навчання, 183 особи для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці скористалися ваучером на навчання.
Цього року роботодавці області ще не поспішають наймати працівників, а чисельність безробітних на обліку в службі зайнятості та кількість резюме на сайтах пошуку роботи у рази перевищують кількість вакансій. Так, у січні-травні 2023 року обласна служба зайнятості мала близько 3 тис. пропозицій роботи, що на 28% менше, ніж рік тому. Зменшилась на 18% і кількість подавачів вакансій. Станом на 1 червня в області налічувалось 4,9 тис. офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 654 вакансії. Тобто, на кожне вільне робоче місце – черга з 7 осіб.
Найбільш затребуваними у роботодавців були  продавці продовольчих товарів, підсобні робітники, водії автотранспортних засобів, кухарі, швачки, прибиральник службових приміщень, бухгалтери, робітники з благоустрою, спеціалісти державної служби (місцевого самоврядування), охоронники, трактористи-машиністи, соціальні робітники.
 

Чернігівський обласний центр зайнятості
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.