Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:20:41

Ринок праці наразі потребує «робочих рук»

19.05.2023   10:35Агенцiя

Про це свідчить переважна кількість вакансій у базі обласної служби зайнятості. На початок травня їх налічувалось 543. Більшість - на підприємствах переробної промисловості (29,1%), сільського господарства (15,5%), у сфері охорони здоров’я (11,4%), торгівлі (9,0%).

У професійному розрізі найбільше вакансій було для кваліфікованих робітників з інструментом (швачка, електромонтер, електрогазозварник, слюсар), а також для робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (водій, токар, тракторист, машиніст екскаватора тощо).

У перспективі можемо прогнозувати зростання попиту на спеціалістів будівельної галузі, оскільки потрібно буде відбудовувати зруйновану інфраструктуру,  житлові будинки, дороги, комунікації. Затребуваними будуть маляри, слюсарі, електрики, зварювальники та столяри.

Служба зайнятості вже сьогодні працює на відновлення трудового потенціалу, подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили, пропонуючи програми професійного навчання. Так, безробітні можуть безкоштовно здобути затребувану на ринку праці професію під гарантоване працевлаштування. Громадяни, не зареєстровані у службі зайнятості, які відносяться до певних категорій (45+, звільнені з військової служби, внутрішньо переміщені особи тощо), можуть підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці за допомогою ваучера на навчання. Детальніше про це за посиланням: https://is.gd/6czbRh
Так,  у поточному році в нашій області вже 161 особа скористалася ваучером на навчання. Наші земляки обрали такі затребувані на ринку праці професії: електрогазозварник, електромонтер, тракторист, машиніст крану автомобільного, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, монтажник гіпсокартонних конструкцій, кухар.

 Світлана Шеремет

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.