Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:49:37

Аудитори Чернігівщини забезпечили відшкодування втрат на суму 28,2 млн грн

20.03.2023   15:40Агенцiя

За результатами проведених протягом січня – лютого 2023 року ревізій та перевірок закупівель фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області виявили порушень на суму 2,2 млн грн.

Завдяки роботі аудиторів забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму понад 28,2 млн грн (з урахуванням відшкодування за попередні звітні періоди).

За результатами аудитів виявлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів унаслідок неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій на загальну суму майже 167 млн грн.

У результаті належного реагування об’єктів контролю на рекомендації державних аудиторів попереджено втрат фінансових і матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій на суму майже 50 млн грн, а також відшкодовано відповідних втрат 1,5 млн грн.

Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій за результатами проведених заходів державного фінансового контролю прийняли 16 управлінських рішень і врахували 32 пропозиції, надані за результатами державних фінансових аудитів.

За допущені порушення бюджетного законодавства у одному випадку до об’єкта контролю застосовано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення.

За вчинені фінансові порушення 3 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 1 особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності та 1 особу ‒ до матеріальної відповідальності.

Правоохоронним органам передано матеріали 5 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 4 досудових розслідування, а також вручено 1 письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
 
Пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини