Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:45:19

На Чернігівщині існує ризик зриву опалювального сезону, - АМУ

30.01.2023   12:59Агенцiя

Держава не виконує зобов'язання щодо компенсації різниці в тарифах, заявили в Асоціації міст України.

АМУ звернулась до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з закликом зупинити списання коштів  з рахунків підприємств теплоенергетики монополістом «Нафтогаз Трейдинг», адже таке списання  призведе до зриву опалювального сезону.

У 2022 році центральна влада не виконала норми Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» та не виділила 14 млрд грн на компенсацію різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води, кажуть в Асоціації міст України. При цьому органи місцевого самоврядування та їх комунальні підприємства стримали тарифи на тепло для населення самостійно.

Сьогодні підприємства комунальної теплоенергетики не мають достатніх фінансових ресурсів для виконання вимог газопостачальних компаній саме через державну політику невиконання зобов’язань щодо компенсації різниці в тарифах. Без втручання Уряду це призведе до неспроможності підприємств комунальної теплоенергетики забезпечувати мешканців громад теплом і гарячою водою через відсутність коштів на виплату заробітної плати працівникам, сплату податків, виконання ремонтних робіт, а також ліквідацію наслідків збройної агресії рф.

Для проходження опалювального сезону без припинення теплопостачання чи без підняття тарифів на тепло та гарячу воду, необхідно прийняти відповідні змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2023 рік» в частині забезпечення компенсації різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води, зазначено у зверненні до Прем’єр – міністра Шмигаля.

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.