Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:53:07

Гранти від держави на бізнес: є-Робота почала приймати заявки в Дії

11.07.2022   11:14Агенцiя

З 1 липня стартувала нова урядова програма «єРобота», заявку на безповоротний грант для власної справи можна подати через Дію.

Програма включає в себе шість напрямків, головна мета яких — створити нові робочі місця та сприяти розвитку малого та середнього бізнесу, навіть під час війни. Це, в свою чергу,  дозволить забезпечити ріст ВВП, стійкість економіки та максимально швидке відновлення нашої країни.

 1.  Мікрогранти до 250 тис. грн. для тих, хто хоче запустити новий бізнес.

Учасником програми може стати будь-який громадянин України, який не працює на інших підприємствах та не веде інший бізнес.

Урядом заплановано видати 20 тисяч таких грантів за рік. Відповідно, бюджет програми складатиме 5 млрд грн. на рік.

За рахунок такого гранту фізичні або юридичні особи – підприємці зможуть придбати обладнання, оплатити сировину та матеріали, здійснити часткову оплату оренди.

Держава надає можливість запустити будь-який мікробізнес, як-то пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр.

Обов’язковими умовами програми є:

  • створення одного або двох робочих місць;
  • виплата суми гранту протягом трьох років у вигляді податків, зборів та обов’язкових платежів.

Відповідно до умов, після розгляду проєкту в разі його відповідності критеріям програми грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок здобувача гранту в Ощадбанку.

Остаточне рішення про надання гранту буде приймати Державна служба зайнятості.

Детальніше тут:  https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

 2. Програма розвитку переробної галузі.

Співфінансування підприємців, які хочуть створити або розвинути свій бізнес. Перші 1000 заявників отримують грант у розмірі до 70% вартості проекту, решту 30% фінансують за власний рахунок.

Кошти виділяються на придбання основних засобів виробництва (верстати, технологічне обладнання) та покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію.

Також учасники можуть залучити додаткові кредитні кошти — до 16 млн грн за програмою «5-7-9» під 0%.

Підприємці мають сплатити податки та ЄСВ на суму гранту протягом 3 років, створивши щонайменше 25 робочих місць.

Детальніше тут:  https://diia.gov.ua/services/grant-na-pererobne-pidpriyemstvo

3. Гранти на підтримку садівництва, ягідництва та виноградарства.

Держава співфінансує закладення саду спільно з підприємцем (загалом планується підтримати створення 10 тис. га садів). Держава надає грант розміром 70% вартості проєкту (без ПДВ), 30% – за рахунок коштів одержувача.

Детальніше тут:  https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad

 4. Часткова компенсація вартості створення теплиць.

Один заявник може побудувати один тепличний модуль. Для перших 1000 заявників держава надає грант розміром 70% вартості проєкту (без ПДВ), але не більше ніж 7 млн грн, 30% — за рахунок коштів одержувача. Усі наступні заявники отримують грант на 50% вартості проєкту (без ПДВ), але не більше ніж 5 млн грн, 50% – за рахунок коштів одержувача.

Детальніше тут:  https://diia.gov.ua/services/grant-na-teplicyu

5. Програма «Старт в ІТ».

Гранти на навчання українців за ІТ-спеціальностями. Отримати фінансування можуть громадяни, які втратили роботу, знаходяться в простої, неоплачуваних відпустках, ВПО, які бажають отримати нову професію у сфері IT.

Після завершення навчання учасники мають протягом 30 днів працевлаштуватися за новою спеціальністю, відкрити ФОП або провадити незалежну професійну діяльність.

 6. Програма інвестицій у ІТ-стартапи.

В рамках проєкту фінансується реалізація ІТ-стартапів на різних етапах — від ідеї до готового життєздатного продукту.

Для стартапів, залежно від стадії реалізації, Фонд розвитку інновацій надає грант від 750 тис. до 3,5 млн грн з чіткими умовами про кількість залучених працівників, а Фонд інвестицій надає поворотну фінансову допомогу від 3,5 до 8 млн грн.

Обов’язок отримувача гранту — сплатити податки та ЄСВ у розмірі 50% отриманого гранту протягом двох років та створити не менше 5 робочих місць.

За повідомленням Урядового порталу

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини