Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:13:02

Комунальне підприємство, яке займається похованнями, майже повністю зруйноване. На його відбудову попередньо потрібно 50 млн грн

26.05.2022   08:49Агенцiя

Комунальне підприємство "Спецкомбінат комунально-побутового обслуговування", яке базується на кладовищі "Яцево", оговтується від бойових дій, які розгорталися, в тому числі, і на його території протягом лютого-березня 2022 року.

За словами начальника Володимира Куліша, його підприємство знищено внаслідок ворожих обстрілів на 90%.  Це автопарк із 23 машин та 7 будівель з усім обладнанням (наприклад, адмінбудівля, котельня, столярний цех, бетонний цех, фарбувальний цех).

Сьогодні на підприємстві продовжують підраховувати збитки, мова про десятки мільйонів гривень. 

Нині підприємство намагається працювати, не дивлячись на зруйновану матеріально-технічну базу. Працівники займаються прибиранням території кладовища, яке також постраждало під час обстрілів. Зруйновано від 3,5 до 7 тисяч могил. 

Відновлено і процес поховання, а також ті робочі процеси, які можливо.  Для повноцінної роботи Спецкомбінат потребує  як техніки, так і відбудови цехів та придбання обладнання. 

24 травня на засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про внесення змін до "Комплексної цільової Програми розвитку ЖКГ міста Чернігова на 2021-2025 роки" і передбачено 50 млн грн для відбудови зруйнованого підприємства, кошти виділятимуть у разі їх наявності у бюджеті. 

— На відновлення пошкодженого майна, придбання спецтехніки, пропонується додати 50 мільйонів, це за умовно попередньою оцінкою. Я хочу зазначити, що це Програма, це поки що не фінанси, все залежить від можливостей бюджету. Але орієнтовна вартість необхідна на відновлення всіх будівель є така сума. Висновку ще немає, але попередні суми є, — пояснив під час засідання виконкому начальник Управління ЖКГ Ярослав Куц. 

За словами Володимира Куліша, в першу чергу кошти спрямують на відбудову адмінбудівлі, котельні, а також цехів: столярного, бетонного, зварювального. 

 Чи відкрите "Яцево" для відвідувачів

Сьогодні “Яцево” відкрите для відвідувачів, але людей закликають бути уважними та обережними.

Зокрема, всі дороги до нього перевірені і розчищені, а от сама територія кладовища, а це 110 га землі і приблизно  113 тисяч поховань, потребує ще дообстеження, зважаючи на свою велику площу. 

Тож, якщо ви натрапили на підозрілий предмет, то у жодному разі не чіпайте його, а зверніться до працівників Спецкомбінату, які знають як діяти у таких випадках.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини