Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:56:40

У Ніжинській громаді запустили старий млин, який не працював 10 років

25.05.2022   13:15Агенцiя

З початком повномасштабного наступу росії на Україну у Ніжині, як загалом і у всій Україні, спостерігався дефіцит продуктів. На початку березня постало питання забезпечення міста та району хлібом.

На щоденних нарадах керівник ТОВ «Ніжинський хліб» Вячеслав Дегтяренко доповідав, на скільки днів залишається сировини для випікання хліба.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада.

І вже тоді стало зрозуміло, що сировина закінчується, а завезти її з Кролевця та Охтирки немає можливості.

Тому міською владою було вирішено питання із запуском млина на базі державного підприємства «Ніжинський комбінат хлібопродуктів», який не працював майже 10 років. Очолив бригаду ремонтних працівників по відновленню млина Владислав Корман, який нині очолює  КП "СЄЗ. В найкоротші терміни були проведені ремонтні роботи. В співпраці міської влади, державного підприємства, комунальних установ та закладів і небайдужих ніжинців вдалося запустити млин і уже 19 березня хлібзавод отримав першу партію житнього борошна. Поки через активні бойові дії не відновили логістику з постачальниками борошна, понад 50 тонн житнього борошна було змелено для потреб ніжинців. Завдяки цьому у скрутні часи Ніжин та район були забезпечені хлібом.

Владислав Корман відзначив, що найскладнішим на першому етапі було спрогнозувати, скільки часу потрібно буде для відновлення млина та запуску його у роботу. Враховуючи те, що 10 років млин не працював, усі його силові частини потребували інвентаризації. Для цього були залучені спеціалісти різного профілю: електрики, механіки, техніки. Завдяки згуртованості та небайдужості вже за 5 днів вдалося досягти результату і відправити першу партію борошна на експертизу.

На початковому етапі також були складнощі з кадровим забезпеченням, адже треба було швидко знайти вузькопрофільних спеціалістів, які знайомі з повним циклом виробничого процесу мелення борошна. І тут на допомогу прийшли колишні працівники підприємства, які доброю порадою та робочою силою допомогли у вирішенні низки проблемних питань.

Міський голова Олександр Кодола подякував усім, хто доклав зусиль до відновлення підприємства. Запуск млина під час активних бойових дій – важливий крок для підтримки життєдіяльності міста. Особливо варто відзначити, що і сьогодні підприємство не припиняє роботу і далі працює для безперебійного забезпечення містян найнеобхіднішим.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини