Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:45:20

Чернігівські газовики працюють над відновленням газопостачання у майже 30 населених пунктах області

21.04.2022   20:33Агенцiя

З початку війни працівники «Чернігівгазу» повернули газопостачання в 35 500 осель, усунувши пошкодження мереж внаслідок бойових дій.

Зараз газовики продовжують працювати над відновленням газопостачання у майже 30 населених пунктах області.

На сьогодні без газопостачання залишаються понад шість тисяч домогосподарств у Чернігівській області. Це жителі 27 населених пунктів, які зазнали значних руйнувань внаслідок воєнних дій. Найбільше відключених споживачів — в обласному центрі. Є й такі населені пункти, де відповідні послуги поки недоступні через масштаби руйнувань, приміром, у приміських селах Чернігова.

— Звісно, газовики області працюють у посиленому режимі над відновленням розподілу газу до населених пунктів. Варто трохи зачекати, адже роботи ускладнені наявністю великої кількості вибухонебезпечних предметів, які залишили після себе російські військові. Відповідні роботи ведуться паралельно, — прокоментував директор Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства Чернігівської ОВА Володимир Кривенко.

Так, за інформацією АТ "Чернігівгаз", приміром, минулого тижня фахівці компанії поновили газопостачання до шести тисяч осель жителів області. Зокрема, було замінено п’ятиметрову ділянку на підземному газопроводі високого тиску, зруйновану внаслідок ворожих обстрілів. Крім того, відремонтовано газопровід-перехід через річку, пошкоджений під час підриву мосту.

Водночас у звільнених селах чернігівські газовики ремонтують вуличні газопроводи та дворові вводи, пошкоджені від авіабомбардувань, обстрілів та пересування ворожої техніки.

Відзначимо, що відновлення газопостачання є технологічно складнішим процесом, аніж відновлення інших комунікацій. Це пов’язано з необхідністю ретельної перевірки на герметичність всіх ділянок газопроводів, в тому числі внутрішньобудинкових мереж. Адже безпека споживачів – понад усе!

Нагадаємо, що у Чернігові частково відновив свою роботу клієнтський простір 104.ua. Обслуговування клієнтів проводиться в порядку живої черги з понеділка по п’ятницю, з 9.00 до 15.00 год. Проконсультуватися з фахівцями можна за телефонами: 067-65-64-104, (0462) 61-62-04.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з
громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за повідомленням АТ «Чернігівгаз».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини