Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 19:55:28

З 7 лютого гроші за вакцинацію зможуть отримати підлітки від 14 років

03.02.2022   10:24Агенцiя

2 лютого Уряд ухвалив зміни в постанову щодо програми єПідтримка. З 7 лютого гроші за вакцинацію зможуть отримати підлітки від 14 років.

Окрім цього, розширився і перелік бізнесів, які підпадають під проект. Гроші можна буде витратити на освітні курси для себе або своєї дитини, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя та друкарську продукцію. Нагадаємо, з 24 січня кошти від єПідтримки можна витрачати на ліки українцям від 60 років.

«Команді Мінцифри вдалось розробили унікальну програму — єПідтримка, яку можна трансформувати під потреби українців. Тепер і вакциновані українці від 14 років зможуть отримати тисячу гривень у Дії швидко та зручно. Та, наприклад, інвестувати у свої знання. Освітні курси, підручники тощо. До того ж на ці категорії гроші можуть витрачати не тільки підлітки», — зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Станом на сьогодні у межах єПідтримки було подано понад 8 млн заявок, оформлено 9,1 млн карток та витрачено 2,3 млрд гривень.

Якщо ви ще не скористалися єПідтримкою, то можете це зробити за кілька хвилин, швидко та зручно:

  • Оформте спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. В онлайн-банкінгу картку можна отримати за 1 хв.
  • Завантажте застосунок Дія або оновіть його до останньої версії в PlayMarket або AppStore.
  • Переконайтеся, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікати, отримані на порталі Дія, чи паперові від сімейного лікаря, не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та знайдіть єПідтримку.
  • Надішліть заяву на отримання коштів
  • Виберіть для виплати картку єПідтримка.
  • Очікуйте на зарахування коштів.

Як працює програма єПідтримка, можна дізнатися за цим посиланням. Усі запитання та інструкцію з генерування COVID-сертифікатів можна знайти тут.

Останні новини Чернігівщини

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента 15:15

Назвав ІПСО російських спецслужб і закликав політиків та громадських діячів утриматися від спокус бути використаними в інформаційній спецоперації країни-агресорки проти України.

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання 15:12

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.