Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:36:36

Застосування РРО платниками єдиного податку другої – четвертої груп стало обов’язковим

21.01.2022   16:16Агенцiя

З 1 січня 2022 року значно розширилось коло суб’єктів господарювання, які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО).

 

Це обумовлено тим, що 1 січня 2022 року закінчився перехідний період (п. 61 підрозділ 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України) і застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку другої – четвертої груп стало обов’язковим.

При цьому, відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України РРО та/або ПРРО не будуть застосовувати платники єдиного податку першої групи.

Нагадуємо, що з 1 серпня 2020 року поряд з класичними касовими апаратами є можливість застосовувати програмні РРО.

ПРРО має чимало переваг перед класичними, а саме: вільний вибір для суб’єкта господарювання;  відсутність посередників (еквайєра, ЦСО); відсутність експертизи для комерційних ПРРО;  пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android;  реєстрація в режимі онлайн в органі, що контролює; виключно електронний документообіг;  безоплатність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС). У разі застосування програмного РРО робота з готівкою ведеться на смартфоні, планшеті або комп’ютері; не потрібно платити за його обслуговування.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.