Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:44:59

Продані на аукціон 2 гектари землі звільнили чоловіка від правових санкцій

20.12.2021   11:55Агенцiя

За браком коштів, арешт та подальша реалізація майна є дієвим заходом, який може допомогти знайти фінансові ресурси необхідні для погашення заборгованості.

Більшість власників нерухомості вправі самостійно обирати спосіб її продажу, але тільки не боржники по виконавчим провадженням, зокрема по аліментах. У разі порушення такими громадянами всіх допустимих строків для виконання зобов’язань, державні виконавці описують їхнє майно та виставляють його на аукціон у системі електронних торгів арештованим майном (Державне підприємство «СЕТАМ» https://setam.net.ua). Потенційний покупець може зробити грошову пропозицію по лоту. Той, хто запропонує більшу суму, стане власником майна, а родина неплатника, у свою чергу, отримає довгоочікувані аліменти.
Саме через вчасно несплачені дитячі кошти, нерухоме майно мешканця Менської громади було описано державними виконавцями та передано для реалізації. За результатом електронних торгів, земельну ділянку площею 2 гектари успішно придбали покупці. Отриманих коштів вистачило, щоб повністю погасити понад 35-тисячну заборгованість та додатково сплатити родині 6 тисяч гривень штрафних санкцій.
За словами начальниці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірини Cвистун, з початку 2021 року завдяки роботі державних виконавців Менського відділу ДВС Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) неплатники аліментів повернули своїм дітям понад 8 мільйонів гривень.
 

 


Сектор комунікації з громадськістю Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми)
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.