Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:03:00

Відбір громад до участі в проєкті з вдосконалення місцевого врядування

01.11.2021   16:13Агенцiя

Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги продовжує відбір громад для участі в проєкті «Посилення демократичного врядування в Центральній та Північній Україні» за підтримки National Endowment for Democracy.


До участі в проєкті будуть відібрані 30 старостатів з 10 територіальних громад в Чернігівській, Сумській та Хмельницькій областях.

Чому потрібно податися на участь:

ШКОЛА СТАРОСТ.
Представники обраних старостатів візьмуть участь у Школі старост – платформі для зростання потенціалу старост та громад, які вони очолюють.

Школа старост включатиме тижневий онлайн-курс, що охоплюватиме такі питання:

● староста – лідер громади;

● розвиток громадської активності в громаді. Створення та діяльність органів самоорганізації громадян (ОСН);

● аналіз можливостей та потреби старостату. Основи стратегічного планування на рівні старостату.

По завершенню онлайн-курсу в кожному проєктному регіоні відбудеться офлайн тренінг для старост громад, де будуть розглянуті наступні теми:

● активізація громади через трансформаційне лідерство.

Цей курс використовує рефлексивний та базований на досвіді підхід, щоб заохотити учасників аналізувати та коригувати свій стиль керівництва через призму трансформаційного лідерства, щоб вони могли внести позитивні зміни у свої громади. Учасники отримають допомогу в розробці особистого плану дій з активізації своїх громад.

● стратегії побудови згуртованої команди.

У цьому курсі учасники дізнаються, як створити більш згуртовану команду, зосередившись на вдосконаленні у трьох сфер: спілкування, співпраця та довіра. Будуть розглянуті конкретні стратегії покращення комунікації та сприяння співпраці між членами команди.

● як працює самоврядування: створення підвалин для досягнення результатів.

Цей курс вивчає основні елементи самоврядування в Україні, структуру органів місцевого самоврядування, роль центральних органів, політику та бюджетні цикли.

2. ВДОСКОНАЛЕННЯ ІНСТРУМЕНТІВ МІСЦЕВОЇ ДЕМОКРАТІЇ.
Разом з місцевими активістами у співпраці з обраними старостатами буде проведено громадський аудит інструментів місцевої демократії у ваших громадах.

В ході аудиту буде проаналізований стан реалізації таких інструментів місцевої демократії, як петиції, громадські слухання, громадські ініціативи тощо.

Також буде надаватися підтримка створенню громадських рад у ваших старостатах. Громадська рада стане надійним помічником та опорою старости.

3. СТРАТЕГІЧНИЙ РОЗВИТОК ВАШОЇ ГРОМАДИ.

Наша команда проведе дослідження соціально-економічного середовища кожної цільової громади та надасть підтримку в проведенні стратегічних сесій та розробці проєктів стратегій розвитку кожного старостату, що візьмуть участь в проєкті.

Участь в проєкті безплатна.

В разі проведення офлайн заходів Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги забезпечить проїзд, проживання та харчування учасників.

Для участі в проєкті необхідно заповнити наступну анкету за посиланням
Дедлайн: 25 листопада 2021 р.

Контакти:

Чернігівська область – Катерина Данькова, моб.: 063-158-32-46,
e-mail: katrina.dankova@gmail.com

Сумська область – Наталія Єсіна, моб.: 095-931-11-10,
e-mail: nataliesinasumy@gmail.com

Хмельницька область – Віталій Місяць, моб.: 067-380-14-40,
e-mail: misiats.vitalii@gmail.com

Детально.

Департамент економічного розвитку
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини