Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:24:43

Бізнес-фест «Разом до успіху» вп’яте зібрав представників бізнесових кіл Чернігівщини

06.09.2021   09:05Агенцiя

На сьогодні Чернігівщина посідає друге місце в Україні за результатами рейтингу «Regional Doing Business-2020». Майже половину від усіх податкових надходжень до місцевих бюджетів за 6 місяців нинішнього року склали доходи малого та середнього бізнесу, а це більше півтора мільярда гривень.

Сприяє розвитку підприємництва обласна Програма розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2027 роки. Її основними напрямами є фінансово-кредитна, інформаційно-консультаційна підтримка малого та середнього бізнесу.

Окрім того, в області активно функціонує понад 40 суб’єктів інфраструктури підтримки бізнесу. У двох з яких серед засновників є Чернігівська ОДА. Це Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області та Агенція регіонального розвитку Чернігівської області.

Саме на базі Агенції у лютому минулого року відкрито Центр підтримки підприємництва інновацій та стартапів – ChernihivBusinesHub. Установа надає допомогу підприємцям-початківцям по розробці і впровадженню інноваційних проєктів та стартапів.

Щодо перспективних планів на майбутнє, то найближчим часом за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, запланована реалізація проєкту «Розвиток хаб–системи підтримки підприємництва, інновацій та стартапів в Чернігівській області». Він передбачає створення мережі центрів підтримки підприємництва в новостворених районах та посилення інституційної спроможності Агенції регіонального розвитку області.

Сьогодні, напередодні Дня підприємця, під час V бізнес-фесту «Разом до успіху» представники бізнесових кіл Чернігівщини та влади відзначили тих, хто забезпечує можливість економічного та соціального розвитку області.

Заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов, голова облради Олена Дмитренко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко привітали учасників бізнес-фесту, вручили почесні відзнаки найкращим із підприємців та переможцям щорічного обласного конкурсу «Кращий товар Чернігівщини».

— Від імені обласної державної адміністрації бажаю всім підприємцям Чернігівщини успіху, наснаги та комерційної «жилки». На вас тримається розвиток держави, адже завдяки вашим податкам будуються дороги, люди отримують заробітні платні. Облдержадміністрація стовідсотково буде прислуховуватися до вас і допомагати, - наголосив Дмитро Іванов.

Принагідно він звернув увагу присутніх на важливість вакцинації та закликав скористатися можливістю захистити своє здоров’я під час проведення бізнес-фесту, адже в будівлі ОДА працював пункт вакцинації.

Щепитися від Covid-19 учасники заходу могли з 11:00 до 15:00 години.

Керівники області та міста оглянули також виставку – ярмарок «Бізнес Чернігівщини. Продовжив програму фестивалю «Разом до успіху» святковий концерт.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини