Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 17:18:16

Чернігівський експертно-технічний центр Держпраці чекає покупця-інвестора

28.08.2021   12:00Агенцiя

В Україні триває реалізація спецпроєкту Фонду державного майна України, що передбачає приватизацію 23 експертно-технічних центрів Державної служби України з питань праці.

У Чернігові перший аукціон з продажу Чернігівського експертно-технічного центру Держпраці відбувся 13 липня. Але покупці так і не з’явилися.

Чому приватизація центру не зацікавила інвесторів, коли відбудеться новий аукціон та відповіді на інші питання дізналися журналісти регіональних видань учора, 26 серпня, під час престуру до ЄМК ДП "Чернігівський експертно-технічний центр Держпраці". Захід організувала облдержадміністрація спільно з ФДМУ у Чернігівській області.

Директор центру Микола Штанько розповів, що підприємство працює з 1995 року і ніколи не було збитковим. Так, у 2019 році чистий прибуток склав понад 11 млн грн, а у 2020 році — більше ніж 8 млн (зменшення доходу пов’язують з пандемією Covid-19). Центр здійснює науково-технічну підтримку державного нагляду у сфері охорони праці. Це і забезпечення безпеки діяльності людей на робочих місцях, і діагностика машин та механізмів, і техогляди будівель, і проведення різноманітних експертиз та видача дозволів.

Сподіваємося, що після приватизації підприємство опиниться в руках сильного інвестора, що продовжить напрацювання центру, збереже робочий колектив та буде приносити дохід у бюджет Чернігова, — наголосив Микола Штанько.

ДП «Чернігівський експертно-технічний центр» Держпраці планується продати за 18 мільйонів гривень, аукціон відбудеться 30 вересня. Але оскільки перші торги виявилися невдалими, є побоювання, що для багатьох інвесторів ціна досить висока і не кожен зможе відгукнутися на таку пропозицію, — повідомив Начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області Регіонального відділення ФДМУ по Київській, Черкаській та Чернігівській областях Валерій Йовенко. Він висловив сподівання, що підприємство освоїть сильний та чесний інвестор та буде використовувати центр за призначенням, розширюючи та вдосконалюючи його роботу.

 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини