Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:23:54

Підготовка до опалювального сезону: постачання газу, борги підприємств ТКЕ та тарифи

16.08.2021   09:31Агенцiя

Три блоки питань розглянули учасники селекторної наради Мінрегіону, яку провів 13 серпня міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Йшлося про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального сезону, тарифи і врегулювання боргів підприємств теплокомуненерго (ТКЕ). Від Чернігівщини участь в обговоренні взяли голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус, його заступниця Жанна Шерстюк та директор Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та ЖКГ Чернігівської ОДА Володимир Кривенко.

Олексій Чернишов повідомив, що з 16 серпня Мінрегіон розпочне перевірку стану готовності сфери ЖКГ до опалювального сезону в усіх областях. Також очільник міністерства озвучив позицію держави щодо формування тарифів на комунальні послуги, які мають залишитися на рівні минулого опалювального сезону.

— Маємо зробити все, щоб громадяни України були захищеними і не отримували платіжок із більшими показниками, — наголосив Олексій Чернишов і додав, що на місцях повинно бути розуміння вартості збереження тарифів, адже розв’язання цього питання потребує додаткових коштів. Тому вже на початку наступного тижня Мінрегіон проведе засідання з головами ОДА та очільниками міст, щоб обговорити можливості та варіанти дофінансування підприємств ТКЕ.

Наразі ж по всій Україні триває підготовка до опалювального періоду 2021/2022. На Чернігівщині рівень підготовки оцінюють у 60 відсотків. Зокрема, на складах КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» — 40 тис. тонн вугілля (65%). Із семи теплопостачальних підприємств області на сьогодні договори з газопостачальною компанією уклали п’ять, у двох інших — договори на стадії підписання.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини