Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:15:57

"Велике будівництво" на дорогах Чернігівщини

22.04.2021   12:08Агенцiя

В рамках програми Президента України "Велике будівництво" цього року у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, 9 мостів оновити капітально і 5 мостів реконструювати.

 

Так, вже стартували роботи з капітального ремонту дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка й зі сторони кордону Чернігівської та Сумської областей. На ділянці протяжністю 3 км вже влаштовано вирівнюючий шар нового покриття. Згодом укладатиметься верхній зі щебенево-мастиковго асфальтобетону.

Станом на середину квітня 2021-го служба автодоріг області працює на ділянках:

- межа з Київською областю – протяжність 5 км – підготовчі роботи, фрезерування старого покриття, відсипка дренажного шару;

- поблизу Боршни – протяжність 9 км – облаштування дорожньої обстановки, укріплення узбіччя;

- перед Охіньками – протяжність 6 км – укріплення укосів, ровики поширення, поздовжній дренаж;

- від Охіньок – протяжність 10 км – укладання вирівнюючого шару покриття, ровики поширення, поздовжній дренаж;

- межа з Сумською областю – протяжність 3 км - укладання вирівнюючого шару покриття;

- реконструкція на п'яти штучних споруд (три мости через р. Удай, міст через р. Лисогір, шляхопровід через залізницю біля м. Прилуки).

В процесі капітального ремонту дорогу буде приведено до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху.

У жовтні минулого року був закритий на повну реконструкцію шляхопровід через залізницю, що на об'їзній Прилук, на автодорозі Н-07 Київ - Суми – Юнаківка. Новий шляхопровід повністю відповідатиме сучасним вимогам безпеки дорожнього руху та транспортного навантаження.

Зараз підрядник монтує балки прогонової будови мосту. Далі будуть влаштовувати монолітну плиту.

У квітні відновлено роботи і з ремонту дороги Т-25-27 Бобровиця - Свидовець - Новий Биків - Ічня. В процесі оновлення 45 кілометрів від Нового Бикова до Монастирища.

Дорога ремонтується уперше за 50 років з часу її побудови. Аби проїхати ці 45 кілометрів треба було витратити не менше години.

Ремонт дороги розпочато у жовтні 2020 року. У квітні 2021 року роботи відновили після зимової перерви. Працює ресайклер. В районі села Галиця розпочали роботи з влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття.

В процесі ремонту дорога посилюється та робиться більш витривалішою до сучасних транспортних навантажень. Старий зношений шар дорожнього покриття знімається на 10 см, влаштовується нова більш жорстка основа зі щебеневої суміші укріпленої цементом, товщина шару - 22 см. Зверху укладається два шари асфальтобетону: вирівнюючий – 12 см, верхній – 5 см. Узбіччя будуть укріплені на ширину 1 м. Також вестиметься розчистка та ремонт водопропускних труб, у селі Галиця буде відремонтовано два мости, у селі Макіївка розібрано міст над суходолом та зроблений насип. Для комфорту водіїв та пасажирів буде зроблено заїзні кишені та зупинки для транспорту, встановлено нові автопавільйони. Для безпеки дорожнього руху встановлено дорожні знаки, бар'єрне огородження, напрямні пристрої, нанесено розмітку, влаштовано штучне освітлення в населених пунктах.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини