Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:33:29

В області триває комплекс весняно-польових робіт

13.04.2021   12:10Агенцiя

Цьогорічний посів ярих сільськогосподарських культур (прогноз майже 1 млн 33 тис. га) розпочато на три тижні пізніше 2020 року.

Загальна посівна площа під урожай поточного року, з врахуванням озимих культур, площі яких було збільшено до попереднього року на 13% або майже на 27 тис. га, складе близько 1 млн 360 тис. га, що на понад 2% або на 29 тис. га більше минулорічного.

В структурі посівів зернові культури займатимуть майже 63% (853,7 тис. га), технічні – понад 23% (316 тис. га), картоплеовочева група – понад 6% (87,6 тис. га), кормові – понад 7% (102,1 тис. га).

Загалом на 12 квітня господарствами вже посіяно понад 18 тис. га ранніх ярих зернових та зернобобових культур (пшениці, ячменю, вівса та гороху), що на 9 тис. га менше відповідної дати минулого року.

До речі, минулого року аграріями також було розпочато посів кукурудзи, соняшнику та цукрових буряків, обсяг посіву яких перевищив 52 тис. га – на сьогодні їх посів не розпочато.

Масовий початок посівної та зростання темпів залежатиме виключно від сприятливості погодних умов.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей