Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:44:04

У Чернігівській ОДА провели зустріч щодо підтримки місцевого виробника

14.12.2020   11:52Агенцiя

10 грудня голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко провела онлайн-зустріч з місцевими виробниками та представниками торговельних мереж з питань реалізації ініціативи «Чернігівщина, купуй рідне».

Насамперед очільниця області зазначила, що  одним із пріоритетних напрямів діяльності обласної державної адміністрації  є зростання заробітної плати та збільшення робочих місць. Цієї мети на її думку можна досягнути мотивуючи бізнес та допомагаючи підприємцям у розвитку нових можливостей, реалізації їх підприємницьких ініціатив. При цьому важливо спонукати їх до забезпечення працівників гідним рівнем заробітної плати.

- Ми плануємо підтримувати місцевий малий і середній бізнес - прийнята відповідна програма, яка передбачає фінансово-кредитну та інформаційно-консультативну підтримку. Працюємо зараз над ще однією програмою, яка запровадить нові стимули для місцевих товаровиробників, - наголосила голова ОДА.

Про досягнення програми «Чернігівщина, купуй рідне», яка вже другий рік реалізовується в регіоні, поінформувала директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик.

- На обласному рівні запроваджено механізм часткового відшкодування витрат підприємств на участь у виставково-ярмаркових заходах у розмірі 30% від фактичних витрат. Також проводиться щорічний обласний конкурс «Кращий товар Чернігівщини» та  здійснюється інформаційно-консультаційна підтримка суб’єктів малого і середнього підприємництва з актуальних питань господарської діяльності, - повідомила Олександра Хомик.

Крім того, для брендування продукції розроблений логотип «Чернігівщина, купуй рідне», який місцеві виробники розміщують на своїй продукції та ідентифікують стелажі у супермаркетах або магазини, які пропонують саме місцевий продукт. Логотип можна завантажити на сайті ОДА в рубриці «Чернігівщина, купуй рідне», також тут розміщена інформація про про товаровиробників продовольчих і непродовольчих товарів Чернігівщини, переліки заходів виставково-ярмаркової діяльності в області, Україні та за кордоном, інша корисна інформація щодо захисту споживачів, якості та безпечності товарів тощо.

Учасники зустрічі обговорили можливість та перспективи укладення Меморандуму узгоджених дій між суб’єктами мережевої роздрібної торгівлі, виробниками продовольчих товарів області та ОДА. А також – запровадження в регіоні щорічного обласного конкурсу «Кращий рітейлер товарів Чернігівщини».

За підсумками зустрічі Анна Коваленко доручила Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації розробити проєкт Меморандуму та надати його представникам бізнесу для розгляду та внесення пропозицій.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини