Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:30:37

Програма "теплих кредитів": утеплення житла і зменшення плати за комунальні послуги

06.07.2019   10:30Агенцiя

Цьогоріч близько 100 тисяч українських сімей уже залучили понад 920 мільйонів гривень «теплих кредитів». У тому числі, більше 560 мільйонів гривень – на утеплення приватних будинків, понад 330 мільйонів – для ОСББ, близько 26 мільйонів – на твердопаливні котли. Про це повідомили в Держенергоефективності.

Загалом у 2019 році для ОСББ у держбюджеті передбачено додаткові 380 мільйонів гривень на співфінансування «теплих кредитів» для ОСББ . Це у 2 рази більше, ніж перша цьогорічна сума фінансування даного напряму – 190 мільйонів.

Таким чином ще близько 3 тисяч ОСББ (а це 230 тисяч сімей) зможуть отримати «теплі кредити» цього року.

Нагадаємо, у Чернігівській області діє Програма стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів на 2018-2020 роки. На виконання заходів зазначеної Програми з обласного бюджету на 2019 рік виділено один мільйон гривень. Станом на кінець червня на Чернігівщині видано 442 кредити на 25,7 мільйона гривень. З обласного бюджету відшкодовано 355,5 тисячі гривень.

У Чернігові діє Програма відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді на 2016-2019 роки. З метою відшкодування частини тіла по кредитам, отриманим ОСББ у 2019 році, у міському бюджеті міста передбачено один мільйон гривень. Наразі двом ОСББ міста Чернігова відшкодовано 37,4 тисячі гривень.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.