Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:29:07

Місцеві бюджети Чернігівщини у січні-листопаді 2018 року поповнились на 4,5 млрд гривень

20.12.2018   08:20Агенцiя

У Головному управлінні ДФС в області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-листопаді 2018 року сплачено майже 4,5 млрд грн податків і зборів.

Як і у попередніх періодах, бюджетоформуючим податком доходів територіальних громад є податок на доходи фізичних осіб (утримується із доходів у вигляді заробітної плати, від надання майна в оренду, від продажу інвестиційних активів та інших). Податок на доходи фізичних осіб поповнив місцеві бюджети на 2,8 млрд гривень і його частка сягає 63 відс. усіх надходжень.

За рахунок податку на майно формується ще 15 відс. доходної частини бюджетів. Від оподаткування земельних ділянок, житлової та нежитлової нерухомості та транспорту преміум-класу надійшло 674 млн гривень.
Єдиного податку на підприємницьку діяльність сплачено 633 млн грн або 14 відс. загальної суми надходжень.

Доля решти податків становить 8 відс. загальної суми: податку на прибуток надійшло 49 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 132 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального – 141 млн грн, плати за ліцензії на продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв – 17 млн грн, екологічного податку – 25 млн гривень. 

Найбільший вклад у наповнення місцевих бюджетів від сплати податків (четверту частину доходів) забезпечують установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (24 відс. всіх надходжень або 948 млн грн). Також у значних розмірах бюджети територіальних громад поповнили сільськогосподарські підприємства (22 відс. або 987 млн грн), промислові підприємства (15 відс. або 660 млн грн), а також підприємці і громадяни - платники податку на майно (14 відс. усіх сплачених до бюджетів податків – 635 млн грн). Значно менші суми від сплати податків підприємствами торгівлі та громадського харчування (8 відс. доходів місцевих бюджетів – 340 млн грн), галузі лісового господарства – 3,4 відс. (151 млн грн), будівельними організаціями – 1,6 відс. (70 млн грн).

По всіх галузях народного господарства спостерігається зростання сплачених до місцевих бюджетів податків.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини