Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:02:57

Цього року Чернігів придбає 6 нових тролейбусів

30.10.2018   09:04

Чернігів готовий придбати цього року шість нових тролейбусів. Для цього місто вже зробило всі належні кроки: закупівля передбачена в міській програмі, зарезервовані бюджетні кошти, проведений тендер в електронній системі публічних закупівель «ProZorro».

18 жовтня комунальне підприємство "Чернігівське тролейбусне управління" підписало договір з переможцем торгів – місцевим підприємством Чернігівський автозавод в особі ТОВ «Еталон-Лізинг». Згідно з документом, всі шість тролейбусів мають бути поставлені до кінця 2018 року.

Як повідомили в інформаційній службі ЧТУ, на даний час пов’язані з закупівлею документи, відповідно до процедурних вимог, очікують висновку Антимонопольного комітету України.

Необхідність закупівлі пов’язана зі зношеністю рухомого складу тролейбусів і гострою нестачею машин «на ходу» для обслуговування міста.

Як вже повідомлялось, минулого року за кошти бюджету міста придбали 5 нових тролейбусів, позаминулого – 10. Подібного оновлення тролейбусного парку Чернігів не бачив вже багато років.  За інформацією КП "ЧТУ", із врахуванням 6-и нових машин, тролейбусний парк міста становитиме вже 21 тролейбус місцевого виробництва «Барвінок». Усі вони – сучасні низькопідлогові, придатні для заїзду-виїзду людей на візках. Окрім "Барвінків", чернігівців перевозять ще 5 низькопідлогових тролейбусів інших виробників.

Одночасно з цією закупівлею Чернігів готується придбати ще 40 або й більше нових тролейбусів, залучивши кредит Європейського інвестиційного банку. Залучення коштів міжнародної фінансової інституції – тривала процедура, але поступово справа просувається. ЄІБ вже дав угоді «зелене світло», оприлюднені до тендерні оголошення про намір і зараз триває процес погодження тендерної документації з українськими профільними міністерствами.

Зокрема, завтра, 30 жовтня, фахівці міського управління транспорту та КП ЧТУ беруть участь у нараді в Мінінфраструктури України з приводу оформлення документів цього тендеру. Він буде міжнародним, пройде не на «ProZorro», а на міжнародному майданчику. Для Чернігова це буде перший такий досвід.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини