Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:46:47

За вісім місяців платники Чернігівщини сплатили понад 6 млрд гривень податків

20.09.2018   07:20Агенцiя

За інформацією Головного управління ДФС області, у січні-серпні поточного року до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області надійшло більше 6 млрд грн податків і зборів.

До державного бюджету сплачено понад 3 млрд гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на третину або на 790 млн гривень.

Найбільше зростання спостерігається по рентній платі за користування надрами - на 59 відс. або на 287 млн гривень. Спричинене воно як збільшенням ставки податку, так і внаслідок погашення податкового боргу. Надходження податку на додану вартість зросли на 28 відс. або на 214 млн грн, податку на доходи фізичних осіб та військового збору  - на 24 відс. або на 170 млн грн, податку на прибуток - на 50 відс. або на 98 млн гривень.

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 3 млрд гривень.

Минулорічні надходження перевищено на 23 відс. або на 576 млн грн за рахунок приросту сплати податку на доходи фізичних осіб (на 27 відс. або на 410 млн грн), єдиного податку (на 27 відс. або на 87 млн грн), податку на майно (на 7 відс. або на 34 млн грн), рентної плати за користування лісовими ресурсами (на 28 відс. або на 11 млн грн).

Від внесених до законодавства змін щодо спрямування до місцевих бюджетів частини рентної плати за користування надрами для видобування нафти та газу, у цьому році додатково отримали майже 27 млн грн обласний бюджет та бюджети громад, де знаходяться свердловини.

Єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування сплачено понад 2,6 млрд гривень. В результаті, рівень восьми місяців попереднього року перевищено на 29 відс. або на 593 млн гривень.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини