Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:13:06

Коропська громада провела перше засідання робочої групи з розробки Стратегії

07.09.2018   13:34Агенцiя

У четвер, 6 вересня у Коропській громаді вперше зібралася робоча група для розробки стратегії розвитку об'єднаної територіальної громади.

Документ буде розроблятися спільно із експертами Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

У складі робочої групи – штатні представники виконкому, старости, підприємці, громадські діячі, журналісти. На першу зустріч прийшли 29 учасників. За словами представників громади до робочої групи буде залучено також молодіжну раду громаду.

Учасники робочої групи розпочали знайомство із формування плану роботи на наступні місяці, а потім перейшли до засад стратегічного планування та методики розробки стратегій. Втім вже ця частина супроводжувалася питаннями. «Учасників зібрання цікавило чим стратегічне планування відрізняється від традиційного – перспективного, а також досвід громад, що вже розробили стратегії, особливо сусідів. Навіть на кілька хвилин (не без емоцій) заглибились в історію – порівняли магдебурзьке право з метою та завданнями нинішньої місцевого самоврядування. Зрештою, доволі детально розібрали етапи створення стратегії та її складові, - розповів Володимир Бойко, радник з питань регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС. І додав, - а про доцільність розробки стратегії розвитку ніхто не спитав – для коропчан ця справа очевидна».

За його словами селище Короп, можливо, найбільш показовий приклад на Чернігівщині, як працює стратегічне планування (навіть, неформально). Років тридцять тому назад тогочасне керівництво району та селища ухвалило низку принципових рішень стосовно формування обличчя Коропщини. Всі наступники неухильно дотримувалися визначених параметрів, творчо їх розвиваючи і  не порушуючи принципів. В результаті сьогодні п`ятитисячний Короп виглядає як справжнє невеличке місто з усіма його атрибутами та зручностями. Тому переконувати особливо нікого не треба – достатньо вийти на вулиці та подивитися навколо.

І все ж таки розробка документу, та ще й в партисипативний спосіб, справа для громади нова. Перший етап, аналітичний, за погодженням з робочою групою, вирішили розпочати вже на першому засіданні. Тобто на ньому громада мала б отримати форми за якими збирається інформація для соціально-економічного аналізу. Насправді на час початку зібрання вони були вже готові. Тож, розв`язавши організаційні моменти щодо проведення соціологічного опитування якості життя та послуг що надаються на теренах громади, узгодивши планування роботи, вирішили відразу ознайомитися з даними профілю громади. Обговорення перетворилося на бурхливий діалог, що тривав півтори години та супроводжувався численними уточненнями, коментарями, доповненнями робочої групи. Домовилися доопрацювати дані, друге засідання розпочати з оприлюднення не менш цікавих даних соціологічного дослідження, аби перейти до можливих сценаріїв розвитку та наступних кроків розробки стратегії.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини