Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:48:47

У І півріччі платники Чернігівщини сплатили понад 4,5 млрд гривень податків та зборів

18.07.2018   07:40Агенцiя

За інформацією Головного управління ДФС у Чернігівській області, у січні-червні поточного року до бюджетів усіх рівнів Чернігівщини сплачено понад 4,5 млрд грн податків і зборів.

Державний бюджет поповнився майже на 2,3 млрд гривень. Перевищено надходження відповідного періоду минулого року у 1,4 рази або на 656 млн гривень.

Зростання відбулось в основному за рахунок збільшення сплачених сум рентної плати за користування надрами (на 78 відс або на 250 млн грн), податку на додану вартість (у 1,3 рази або на 178 млн грн), податку на доходи фізичних осіб та військового збору (на 25 відс або на 130 млн грн), податку на прибуток (у 1,6 рази або на 78 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено понад 2,2 млрд гривень. Минулорічні надходження перевищено також майже на чверть або на 439 млн грн за рахунок приросту сплати податку на доходи фізичних осіб (на 28 відс або на 314 млн грн), єдиного податку (у 1,3 рази або на 66 млн грн), рентної плати за користування природними ресурсами (у 1,9 рази або на 30 млн грн).

Спостерігається стала тенденція формування доходної частини місцевих бюджетів від сплати податків від організацій та установ сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (26,2 відс всіх надходжень – більше 590 млн грн).

Значний внесок забезпечують сільськогосподарські підприємства (20,4 відс доходів бюджетів – 460,2 млн грн), промислові підприємства (15,1 відс або 340 млн грн), а також підприємці і громадяни, що сплачують податок на майно (14,6 відс усіх сплачених до бюджетів податків – 329 млн грн). Підприємства торгівлі та громадського харчування сплатили 183,9 млн грн (8,2 відс доходів місцевих бюджетів), лісогосподарські підприємства – 77,4 млн грн (3,4 відс), будівельні організації – 35,1 млн грн (1,6 відс).

Єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування сплачено 1968 млн гривень. Рівень І півріччя попереднього року перевищено на 30 відс або на 448 млн гривень.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини