Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:48:36

Чернігівські підприємства виготовили деталі для модернізованої ракети-носія "Антарес"

26.05.2018   10:12Агенцiя

1 травня цього року з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск модернізованої ракети-носія «Антарес».

Ця ракета-носій, розробником якої є американська корпорація Orbital АТК, вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus, щоб доставити на Міжнародну космічну станцію 3,3 тонни корисного вантажу на замовлення NASA – провізію та речі для екіпажу, матеріали для наукових досліджень, наукові супутники, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп'ютери і комплектуючі.

Основну конструкцію першого ступеня PH «Антарес» розробило конструкторське бюро «Південне», виготовив Південний машинобудівний завод у кооперації з українськими підприємствами, серед яких – чернігівські «ЧеЗаРа» та «РАПІД».

Підготовка «Антаресу» до пуску, її випробування й пуск виконані за участі українських фахівців, які в повному обсязі забезпечили виконання вcix операцій у своєму ceктopi відповідальності.

Це був дев’ятий пуск, який компанія Orbital АТК здійснила за контрактом з NASA. На листопад цього року заплановано ще один вихід в космос ракети-носія «Антарес».

За словами генерального директора ПАТ «ЧеЗаРа» Анатолія Свириденка, підприємство виготовило високотехнологічне обладнання для першого ступеня ракети-носія. Зокрема, це радіотелеметрична система «Сіріус-М» – власна розробка ПАТ «ЧеЗаРа», датчики температури, руху, тиску. Підприємство продовжує співпрацю з КБ «Південне» та Південним машинобудівним заводом, працюючи над виготовленням апаратури для наступних стартів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини