Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:37:50

У 2018 році Чернігівщина удруге зможе відремонтувати автошляхи загальнодержавного значення за "надлишкові митні кошти"

29.03.2018   11:03Агенцiя

28 березня 2018 року на дванадцятій сесії обласної ради сьомого скликання депутати затвердили "Програму фінансування у 2018 році робіт з будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування державного значення за рахунок перевиконання надходжень митних платежів на реалізацію експерименту з фінансового забезпечення по реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування".

На виконання цієї Програми передбачається залучити 353, 672 млн. грн, що дозволить відремонтувати 61,3 км доріг загального користування державного значення.

З причин багаторічного недофінансування на проведення капітальних і поточних ремонтних робіт на сьогодні експлуатаційний стан більшості доріг державного значення є незадовільним.  Близько 60% потребують облаштування нового асфальтобетонного покриття.  Головним завданням Програми є збереження від руйнування покриття автодоріг загального користування державного значення Чернігівської області, безпека дорожнього руху та забезпечення задовільних умов руху автотранспорту.

Виконання Програми забезпечить:

- збереження існуючої мережі доріг загального користування державного значення від руйнування; своєчасне виконання робіт з ремонту та виконання заходів з безпеки дорожнього руху;

- ліквідацію незадовільних умов руху автотранспорту по автомобільним дорогам загального користування державного значення шляхом проведення на них ремонтних робіт;

- покращення транспортного сполучення, в тому числі транзитного міжнародного, пішохідного сполучення та безпеки дорожнього руху;

- створення умов доступності сільських територій до обласного і районних центрів;

- проведення ремонтних робіт, забезпечення під’їзду до опорних навчальних та медичних закладів, соціальних та культурних об’єктів, соціально важливих проектів, об’єктів природно-заповідного та історико-культурного фонду загальнодержавного та обласного рівнів;

- ефективне використання наявних коштів та підвищення якості робіт, що виконуються, у тому числі шляхом упровадження нових матеріалів та технологій.

У 2017 році в рамках митного експерименту Чернігівська область на ремонт автошляхів отримала понад 200 мільйонів гривень. За ці кошти у другому півріччі 17-го року був проведений поточний середній ремонт 64,5 км автошляхів загальнодержавного значення.


Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини