Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:08:55

Про інтеграцію в органічне виробництво - на регіональному форумі

27.02.2018   08:18Агенцiя

Як стати виробником органічної продукції - дізналися в Чернігові учасники регіонального форуму «Органік Інвест».

У заході, що організувала облдержадміністрація, взяли участь виробники екологічної продукції, інші сільгоспвиробники, науковці, представники органів влади.

В.о. першого заступника голови ОДА Юлія Свириденко: «Чернігівська область намагається не відставати від загальнодержавних тенденцій. Так, за останні п’ять років удвічі збільшилася кількість земель під органічне виробництво. На Чернігівщині частка таких угідь складає 4%. Загалом же маємо 18 сертифікованих виробників органічної продукції (переважно у сфері рослинництва). Також в області діє Програма фінансової підтримки органічного виробництва на 2016-2021 роки».

Перше, що потрібно зробити, — отримати сертифікат. В Україні наразі працює один вітчизняний орган із сертифікації органічного виробництва, визнаний у Європі, — ТОВ «Органік Стандарт». Детально про саму процедуру розповів директор підприємства Сергій Галашевський.

Варто зазначити, що для ведення органічного землеробства сільськогосподарські землі повинні відповідати певним вимогам щодо рівня їх забруднення шкідливими речовинами. Сам перехід до виробництва органіки є досить тривалим процесом — більше двох років. Виданий сертифікат дійсний упродовж одного року. Його вартість — 12-100 тисяч гривень (залежно від розміру господарства, виду діяльності тощо). Крім того, за рік будуть проведені щонайменше дві перевірки, одна я яких — не анонсована.

Сергій Галашевський: «Органічна продукція — це добровільний вибір кожного виробника. Це не технологія, а філософія виробництва, світогляд та стиль життя. Всі, хто переходить на органіку, відмовляючись від інтенсивних технологій, мають чітко знати про можливі ризики. Зокрема, часткові втрати урожаю на перехідному періоді».

Учасники форуму обговорили також шляхи залучення додаткових інвестицій, інструменти підтримки малого та середнього бізнесу в агропромисловому комплексі. Ознайомилися з кращими практиками виробництва органічної продукції та застосування інноваційних і наукових підходів в органіці. Крім того, всі охочі могли скуштувати органічні харчові продукти, які представили виробники Чернігівщини.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини