Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:26:21

Живи та працюй в Україні: з початку року роботодавці області подали 26 тисяч вакансій

20.11.2017   16:19Агенцiя

Протягом січня-жовтня 2017 року до центрів зайнятості Чернігівщини звернулось понад 5 тисяч роботодавців, які подали відомості про 26 тисяч вакансій, це - значно більше ніж у минулому році.

Так, кількість роботодавців, які звернулись до служби зайнятості області збільшилась у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року на 2,7%, а кількість вакансій на 7,6%, говорить заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергій Роговець.

За січень-жовтень 2017 року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості області, зросла на 2,2 тис. або 10,3% та становила 23,8 тис. осіб. При цьому, 47,9% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Крім того, 6 тисяч безробітних були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-жовтні 2017 року за сприяння служби зайнятості області 4,2 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зросла на 12,5% та становила 1,4 тис. осіб.

Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 10% (на 1,1 тис.) та становила 9,5 тисяч.

У службі зайнятості повідомили, що з огляду на активізацію економічних процесів у державі, розпочато соціальний проект під гаслом “Живи та працюй в Україні”, головною метою якого є збереження трудового потенціалу на вітчизняному ринку праці.

Організатор проекту – Державна служба зайнятості. В його рамках по всій Україні пройдуть інформаційні заходи, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на ринкоутворюючих підприємствах регіону.


Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.