Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:26:24

Чернігівщина до опалювального сезону готова на 75%

18.08.2017   10:08Агенцiя

Про підготовку до опалювального сезону 2017/2018 говорили 17 серпня учасники всеукраїнської селекторної наради, яку провів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи з робочою поїздкою у Миколаєві.

Від Чернігівської області участь в обговоренні взяли заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, керівники відповідних обласних підрозділів та установ.

Як зазначив Прем’єр-міністр, Україна сьогодні має всі можливості для вчасної і якісної підготовки до осінньо-зимового періоду.  Повнота відповідальності за проведення необхідних робіт лежить на місцевій владі.

Крім того, очільник Уряду повідомив, що наразі немає підстав для збільшення ціни на газ для населення. Вирішено і питання фінансування субсидій у наступному опалювальному сезоні: з держбюджету на зазначені цілі виділено додатково понад 14 мільярдів гривень.

Як в Україні відбувається підготовка до опалювального сезону, поінформував Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко:

— Підготовка до опалювального сезону на контролі Уряду і проходить  згідно плану-графіку. Створені і працюють регіональні штаби. Вже підготовлено 80,3% шкіл, 81% дитсадків та 70,1% лікарень. Технічну підготовку об’єктів соціальної сфери облдержадміністрації мають завершити до 1 вересня, житлових будинків — до 15 вересня.

Чернігівщина теж готується за планом.
— На сьогодні в області рівень підготовки об’єктів ЖКГ у середньому становить 75%. По об’єктах соціальної сфери — 86%. Це  84,4% загальноосвітніх навчальних закладів, 88,9% — дошкільних та 78,8% закладів охорони здоров’я. Готовність підприємств паливно-енергетичного комплексу — 70%, — зазначив Сергій Сергієнко і додав, що КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА»  заготовило 74 тисячі тонн вугілля, що відповідає плановим завданням.

Також заступник голови ОДА наголосив, що під контролем перебуває стан розрахунків за спожиті енергоносії. Так, наразі підприємствами теплоенергетики сплачено близько 90% за спожитий природний газ. Рівень розрахунків за спожиту електричну енергію всіма категоріями споживачів за 7 місяців 2017 року становив 100,7% (населення — 96,7%, установи державного бюджету — 96,3%, установи місцевого бюджету — 100,2%).

Крім того, Службою автомобільних доріг області заготовлено необхідну кількість паливно-мастильних та посипкових матеріалів. Вирішується питання по заготівлі технічної солі.

Загалом же в Україні понад 70% житлового фонду підготовлено до нового опалювального сезону. А повна готовність до 15 вересня, як наголосив Володимир Гройсман, буде свідченням якісної підготовки регіонів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини