Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:06:11

Аграрії Чернігівщини почали сіяти пізні технічні культури

11.04.2017   08:04Агенцiя

Весняно-польові роботи в області у розпалі. Під посів ярих культур сільгоспвиробники Чернігівщини вже підготовили понад 32 % прогнозованого обсягу, а це – майже 287 тисяч гектарів.

Посівна кампанія триває в усіх районах області. Наразі посіяно біля 81 тисячі гектарів ярих культур, що складає більше 9 % від запланованого. Це майже на 5 тисяч гектарів більше, ніж минулоріч.

Зокрема, зернових культур посіяно біля 56 тисяч гектарів або понад 12 % до прогнозу. З них – 50 тисяч гектарів ранніх зернових (пшениця, ячмінь, овес та горох).

Також аграрії, переважно південних районів, розпочинають посів пізніх технічних культур. Так, соняшнику посіяно майже 6 тисяч гектарів, сої – 160 гектарів, цукрового буряку – 500 гектарів.


Довідково:

Цьогоріч ярими культурами на Чернігівщині планується засіяти близько 886 тисяч гектарів. У тому числі зерновими і зернобобовими – майже 458 тисяч гектарів, технічними – 275 тисяч гектарів, картоплею та овочами – біля 91 тисячі гектарів, кормовими культурами – 62 тисячі гектарів. З урахуванням озимини та багаторічних трав загальна посівна площа має скласти понад 1 мільйон гектарів.



За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.