Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:58:12

Відсьогодні українці сплачуватимуть за газ двома платіжками

01.04.2017   13:09Агенцiя

З 1 квітня українці сплачуватимуть за газ двома платіжками. Окремо за спожите блакитне паливо та окремо, так звану, абонентську плату за користування газовою інфраструктурою.

Правила оплати змінила Національна комісія, що регулює ринок комунальних послуг. Тариф, у якому було включено усе разом, становив 6879 гривень за тисячу кубів, але вже з 1 квітня його розділять.

Безпосередньо газ коштуватиме 6 тисяч гривень, тобто він фактично здешевшає, а от другий рахунок – це абонплата за мережі. Його розмір залежить від регіону, постачальника газу та навіть потужності лічильника. Абонплата буде фіксованою та щомісячною.

Саме тому для тих, хто споживає багато газу – опалює ним оселю й гріє воду для миття – оплата може й здешевшати. Натомість ті, хто газом лише чай кип'ятить та борщ варить – для тих загальний платіж істотно зросте.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини