Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:56:07

Аспекти цьогорічної весняно-польової кампанії обговорили аграрії та науковці Чернігівщини

22.03.2017   10:25Агенцiя

Особливості проведення весняно-польової кампанії на Чернігівщині розглянули 21 березня, учасники наради, яку провів перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич.

У заході взяли участь заступник голови обласної ради Арсен Дідур, директор Департаменту АПР ОДА Юрій Павлішен, заступники голів та керівники структурних підрозділів з питань АПК райдержадміністрацій, керівники обласних служб, наукові співробітники, сільгоспвиробники області, представники комерційних та банківських установ.

Як повідомив Юрій Павлішен, цьогоріч аграрії Чернігівщини планують засіяти ярими культурами 886 тисяч гектарів, що на 1,5 % менше проти минулого року. Зокрема, зерновими і зернобобовими – 458 тисяч гектарів, технічними – 275 тисяч гектарів, картоплею і овочами – 91 тисячу гектарів, кормовими культурами – 62 тисячі гектарів.

Загалом з урахуванням озимини та багаторічних трав посівна площа складатиме майже 1,2 мільйона гектарів (+1,2 % до минулорічного показника).

На сьогодні сільгоспвиробники активно проводять підживлення озимих культур та готують ґрунти під майбутній врожай.

Водночас, деякі господарства Носівського, Козелецького та Сновського районів уже розпочали посів ярини: вівса, ячменю та люпину.

Моніторинг стану озимих культур показав, що майже 43 % посівів в області знаходяться в доброму стані, 51 % – в задовільному і лише 6 % – слабкі та розріджені.

Про сучасні методи боротьби зі шкідниками, підвищення врожайності, дотримання фітосанітарних умов, наявні зміни в законодавстві присутнім розповіли фахівці Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААНУ, а також керівники відповідних обласних служб.

Стан і перспективи ринку насіння зернових Чернігівщини охарактеризували працівники Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААНУ.

Серед інших розглянутих питань – агрохімічне забезпечення вирощування сільськогосподарських культур, форвардні закупівлі, сертифікація насіння тощо.

Крім того, увага акцентувалась на безпечних умовах праці під час проведення весняно-польових робіт.

Свої пропозиції з кредитування аграріям презентували представники банківських установ.

– Комплекс весняно-польових робіт є фундаментом майбутнього врожаю, який необхідно виконати швидко, послідовно та професійно. Сподіваюсь, що озвучена інформація та поради науковців і керівників відповідних обласних служб знайдуть своє практичне застосування в діяльності господарств Чернігівщини. Оскільки без модернізації виробничих процесів, використання новітніх технологій та чіткого дотримання вимог законодавства подальший розвиток аграрної галузі області є неможливим, – підбив підсумки обговорення Леонід Сахневич.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини