Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:19:31

Потрібні працівники на сільгосппідприємства? Навчимо безробітних!

16.02.2017   13:14Агенцiя

Весна традиційно пожвавлює попит на робочі руки, адже саме в цю пору року стартують весняно-польові роботи, тому керівники сільгосппідприємств завчасно готуються до нового сезону, активно шукаючи працівників.

Щоправда, знайти кваліфіковані кадри виявляється не так уже й просто. Враховуючи вимоги роботодавців до якості робочої сили, використання сучасної техніки, застосування новітніх технологій обробки землі й вирощування сільськогосподарських культур, служба зайнятості забезпечує професійне навчання робітників для сільського господарства за сучасними навчальними планами і програмами.

Цього року на замовлення аграріїв Чернігівщини протягом лютого-березня буде підготовлено понад сотню робітників, а саме: трактористів-машиністів сільгоспвиробництва різних категорій, водіїв автотранспортних засобів та працівників сільськогосподарських підприємств. Всі вони безкоштовно за направленням служби зайнятості підвищуватимуть кваліфікацію. Це дозволить незайнятим громадянам отримати бажану роботу і стабільний заробіток, а роботодавцям – кваліфіковані кадри.

Під час навчання шукачі роботи ознайомляться з новітніми технологіями в сільгоспвиробництві, сучасною технікою та особливостями керування нею, управлінням, експлуатацією та обслуговуванням, основами охорони праці тощо. Навчання проводитимуть викладачі Сумського центру професійно-технічної освіти ДСЗ.

Перша група слухачів, а це безробітні Бахмаччини, вже сіли за парти. Вчаться на курсах цільового призначення за навчальною програмою «Безпечне ведення робіт в сільському господарстві». Незабаром розпочнуть навчання безробітні з Куликівського, Талалаївського, Ріпкинського та Сосницького районів.


Валентина Федусь







 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.