Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:55:51

У Головному управлінні ДФС в області розповіли про контроль за трансфертним ціноутворенням та законодавчі зміни

09.02.2017   08:02Агенцiя

В управлінні аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області повідомили, що протягом минулого року 28 суб’єктів господарської діяльності, які перебувають на обліку в територіальних органах ДФС у Чернігівській області, подали звіти про контрольовані операції за 2015 рік на загальну суму 1млрд. 389 млн. грн.

У ході проведення аналізу даних звітів встановлено, що 4 платники не повністю відобразили дані про контрольовані операції. Порушникам були донараховані штрафні санкції на суму 614,2 тис. грн., які вже сплачено до бюджету.

У грудні 2016 року завершена  перевірка платника з питань повноти нарахування та сплати податків під час здійснення контрольованих операцій за 2014 рік. Встановлено відхилення ціни реалізації послуг пов’язаній особі від рівня звичайних цін. За результатами перевірки донараховано 1,3 млн. грн. ПДВ, та зменшено від’ємне значення  об’єкта оподаткування  з податку на прибуток на понад 14 млн. гривень.

Необхідно звернути увагу на те, що з 1 січня 2017 року змінено  критерії визнання господарських операцій контрольованими та порядок  застосування штрафів за неподання/несвоєчасне подання  звітів та неповне відображення всіх контрольованих операцій в звіті про контрольовані операції та подання уточнюючого звіту.

Зокрема, збільшено вартісні критерії контрольованих операцій.  Господарські операції, згадані в п.п. 39.2.1.1 і 39.2.1.5 Податкового кодексу, вважаються  контрольованими за умови, що:
    1) річний дохід платника податків, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 150 млн. грн. (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний звітний рік;
    2) обсяг таких операцій з кожним контрагентом, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 10 млн. грн. (за вирахуванням непрямих податків).
       
Нагадаємо, що до січня 2017 року вартісні критерії встановлювалися на рівні  50 млн. грн. і 5 млн. грн. відповідно. Саме їх і потрібно застосовувати при складанні звіту про контрольовані операції за 2016 рік.
   
Термін подання Звіту про контрольовані операції продовжено до першого жовтня року, що настає за звітним відповідно до норм п. 39.4 ст. 39 Кодексу.

Чимало змін  відбулося у частині застосування штрафних санкцій.
По-перше, передбачено окремі штрафі за неподання звіту про контрольовані операції та документації з трансфертного ціноутворення.
По-друге, платника податків можуть оштрафувати повторно у випадку, якщо після застосування до нього штрафних санкцій він так і не подасть уточнюючого звіту про контрольовані операції або документацію.
По-третє,  ст. 120 Податкового кодексу доповнено пунктом 120.4, який передбачає застосування штрафу за несвоєчасне подання  звіту про контрольовані операції  та/або документації з трансфертного ціноутворення або несвоєчасне декларування  контрольованих операцій у поданому звіті.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини